Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Austro Diesel ostvario rekordnu prodaju za 40. godišnjicu

Austro Diesel GmbH, glavni uvoznik Masseya Fergusona u centralnoj i istočnoj Evropi, objavio je danas brojke za prvo polugodište poslovne godine 2022. Stanje priljeva narudžbi i neizvršenih narudžbi u 40. godini postojanja preduzeća već je znatno premašilo prošlogodišnji nivo. U prvih šest mjeseci poslovne godine 2022. ukupna prodaja Austro Diesela GmbH povećana je za 57 % u odnosu na prošlu godinu.

Zahvaljujući vlastitom dobro snabdjevenom inventaru, Austro Diesel je uspio odlično kompenzirati trajne poteškoće s rokovima isporuke i izazove s dostupnošću strojeva. Isto tako, ni globalni kibernetički napad na MF-ovo matično preduzeće AGCO u maju 2022. nije odvratio Austro Diesel s puta uspjeha.

Austro Diesel obilježio 40 godina rada, Farmous 40!

Ing. Johann Gram, izvršni direktor Austro Diesela GmbH: „Naš dobar početak godine dokaz je da smo zahvaljujući strategiji skladištenja na licu mjesta na pravom putu. Uprkos sveobuhvatnoj nesigurnoj ekonomskoj situaciji, zahvaljujući našem jasnom pozicioniranju i fokusu na uslugu zamjenskih dijelova koja je vodeća u industriji, najbolji servis, najveću kvalitetu i maksimalnu mobilnost te produktivnost naših kupaca, uspjeli smo rasti. Na temelju toga i uprkos trenutnom opterećenju potrošačke klime te dugotrajnoj pandemiji i njenim posljedicama na ekonomiju, sigurni smo da ćemo ostvariti naše godišnje ciljeve. S datumom 30. juna 2022. zabilježili smo povećanje stanja narudžbi od 105 % u odnosu na prošlogodišnji nivo. Istovremeno, aktuelni događaji pokazuju koliko je važno poslovati održivo i odgovorno i da su kupci stalno mobilni kako bi se održala evropska poljoprivreda, a s njom i proizvodnja hrane. Tim Austro Diesela radi iz dana u dan upravo za to.“

Predviđanja za slijedeći period

Za tekuću poslovnu godinu očekuju se dobri poslovni rezultati na temelju iznosa knjige narudžbi. Iznos trenutne knjige narudžbi u svakom segmentu nadmašuje prošlogodišnji nivo. Sve u svemu, Austro Diesel u poslovnoj godini 2022. očekuje rekordnu prodaju u 40 godina povijesti preduzeća.

Pouzdan partner u poljoprivredi već 40 godina

Još od 1982. godine, kompanija pouzdano i orijentirana na kupce postavlja mjerila profesionalnog savjetovanja, najboljeg servisa i održive saradnje u poljoprivrednoj opremi. Od samog osnivanja, u središtu rada su zadovoljni kupci.

Austro Diesel se u posljednja četiri desetljeća razvio u traženog, kompetentnog i pouzdanog partnera u poljoprivredi, i to ne samo za kupce u Austriji nego i u cijeloj centralnoj i istočnoj Evropi. Zahvaljujući svom pionirskom duhu, bogatstvu ideja i stalnom usavršavanju, Austro Diesel se kroz godine stalno konsolidirao i učvršćivao.

Danas Austro Diesel održava zajedno s više od 100 samostalnih dugogodišnjih prodajnih i servisnih partnera više od 50.000 MF traktora i više od 2.000 MF kosilica na jedanaest tržišta Austro Diesela u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Kosovu.

Snabdijevanje zamjenskim dijelovima vodeća je u industriji

Austro Diesel pruža uslugu rezervnih dijelova koja je vodeća u industriji, a koja prodajne partnere može preko noći snabdjeti potrebnim zamjenskim dijelovima. To za poljoprivrednike ne predstavlja značajnu dodanu vrijednost samo tokom intenzivnog razdoblja žetve nego i tokom cijele godine. Održavanje i savjetovanje kupaca na sedam jezika samo po sebi je razumljivo za tim Austro Diesela. Čak i tokom cijele krize Covid-19 Austro Diesel je mogao garantirati snabdijevanje strojeva i zamjenskih dijelova na sva tržišta.

Nagrađivana poljoprivredna oprema

U srcu palete proizvoda Austro Diesela pored MF kombajna, MF silokombajna i MF teleskopskih utovarivača, tu su naravno i traktori Masseya Fergusona. Jedan od njih je i višestruko nagrađivani MF 8S. Visokoučinkoviti i udobni traktor nedavno je osvojio nagradu Farm Machine 2022 u kategoriji traktora od 180 do 400 KS, a pažnju  međunarodnog ocjenjivačkog suda privukao je prije svega modernom kabinom i sistemom naknadne obrade ispušnih plinova All-In-One koji rješava problem klasičnog filtera dizelskih čestica.

No i prije toga, MG 8S zadivio je međunarodne stručnjake: Između ostalog, osvojio je nagrade „Tractor Of The Year 2021“, „Red Dot Product Design Award 2021“ i mađarsku nagradu „Product Development Award 2022“.

foto: Austo Diesel/Martina Popić