Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji u RS
  • 02.03.2023. 10:30

Važno obavještenje: Ne konkurišite još za kapitalne investicije

Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2023. godini, stupa na snagu 9. marta

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 140
  • 9
  • 0

Prijave za poticaje za kapitalne investicije bit će moguće tek nakon objave javnog poziva, obavijestili su danas iz Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske, napomenuvši korisnike ovog vida podrške da će sve prijave koje stignu prije objavljivanja javnog poziva biti nevažeće.

"Ministarstvo poljoprivrede će obavijestiti javnost o datumu raspisivanja javnog poziva na osnovu kojeg će korisnici moći da konkurišu za novčane podsticaje za kapitalne investicije", istaknuli su u saopćenju.

Ministarstvo upozorilo: Ko ne izmiri obaveze, nema poticaja

Još jednom su napomenuli i da poljoprivredna gazdinstva koja do isteka javnog poziva za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji za 2023. godinu ne izvrše godišnje ažuriranje podataka u APIF-u, kao i prijavu doprinosa za 2022. i ne izmire obaveze po osnovu naknade za protivgradnu zaštitu za prošlu godinu, neće moći ostvariti pravo na kapitalne investicije. 

Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2023. godini, koji stupa na snagu 9. marta, možete pogledati ovdje.


Tagovi

Kapitalne investicije Novčana podrška Poticaji Ministarstvo poljoprivrede RS


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.