Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak s ministrom
  • 19.07.2022. 17:00

Udruženja zadovoljna isplatom poticaja: Što je s mlijekom iz drugog kvartala?

Pozvana su kantonalna ministarstva nadležna za oblast poljoprivrede da ubrzaju dostavu zahtjeva za proizvodnju mlijeka za drugi kvartal radi isplate

Foto: Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  • 538
  • 78
  • 0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu Ministarstva održao sastanak s predstavnicima federalnih poljoprivrednih udruženja.

Tokom sastanka prezentirana je dosadašnja realizacija poticajnih sredstava za proizvodnje, mjere podrške ruralnom razvoju te ostale vrste podrški kojima je obuhvaćena i ona za jesenju sjetvu iz Programa novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj u ovoj godini. 

Kako su istakli predstavnici udruženja, poljoprivrednici su zadovoljni usvojenim Programom, kao i redovnošću isplata novčanih podrški u agraru. 

Prinosi i kvalitet bh. pšenice su zadovoljavajući, ali gdje će završiti?

Sa ovog sastanka pozvana su kantonalna ministarstva nadležna za oblast poljoprivrede da ubrzaju dostavu zahtjeva za proizvodnju mlijeka za drugi kvartal radi isplate, a zašto su već obezbijeđena operativna sredstva u Budžetu FBiH. 

Također, upućen je poziv kantonalnim vladama, kojima je Vlada Federacije BiH doznačila 200 miliona KM finansijske pomoći budžetima, da osiguraju dodatnu podršku poljoprivrednim proizvođačima za jesenju sjetvu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.


Tagovi

Drugi kvartal Isplata Poticaj Šemsudin Dedić Kantonalna ministarstva


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]