Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nabavka mehanizacije
  • 24.08.2020. 13:45

U toku je Javni poziv za poljoprivrednike, za nabavku mehanizacije

Raspisan je javni poziv za podnošenje zahtjeva u cilju ostvarivanja prava na novčane podsticaje u poljoprivredi, za 2020. godinu u visini od 15.000 KM. Rok za prijavu je 30. septembar.

Foto: Julijana El Omari (ilustracija)
  • 689
  • 72
  • 0

Načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljević, raspisao je krajem prošle sedmice javni poziv za podnošenje zahtjeva u cilju ostvarivanja prava na novčane podsticaje u poljoprivredi, za 2020. godinu u visini od 15.000 KM, stoji na zvaničnom sajtu ove opštine.

Navedena sredstva biće namijenjena za sufinansiranje nabavke novih poljoprivrednih pogonskih mašina, odnosno, traktora zatim poljoprivrednih priključaka i agregata za farme brojlera, a pravo na podršku mogu ostvariti podnosioci zahtjeva sa prebivalištem, odnosno sjedištem na području opštine Srbac. Potrebno je da zadovoljavaju tražene uslove, utvrđene Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja finansijskih podsticaja u poljoprivredi za tekuću godinu.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30. septembar 2020. godine.

Kako se prijaviti ?

Obrasci zahtjeva mogu se dobiti u Centru za pružanje usluga građanima, u šalter sali, kao i u Odjeljenju za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti. Zahtjevi podneseni mimo definisane forme i roka, neće biti uzeti u razmatranje.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti lično u Odjeljenju za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Srbac ili putem telefona: 051/740-001, lokali 127,128 i 130.

Za razvoj poljoprivrede i do 500.000 KM?

U okviru Programa obezbjeđenja i korištenja novčanih sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede u ovoj godini do sada je izdvojeno 25.000 KM za projekat podjele plastenika sa dodatnom opremom putem sufinansiranja, 16.250 KM za sufinansiranje sjetvenih paketa povrća kao pomoć za mala poljoprivredna domaćinstva, kao i 3.750 KM za potrebe ažuriranja katastarskog stanja zemljišta u vlasništvu Republike Srpske, koja se nalazi na području ove lokalne samouprave, predviđenog za davanje u zakup poljoprivrednim proizvođačima.

Ukupna ulaganja u razvoj poljoprivredne proizvodnje ove godine u navedenoj opštini, na osnovu izdvajanja iz opštinskog budžeta, državnih institucija, fondova i drugih izvora finansiranja, dosegnuti će sumu od oko 500 hiljada KM.

Raspisan prvi EU4AGRI Javni poziv u vrijednosti od 3 miliona KM

Podsjećamo da je prošle nedjelje i projekat Evropske unije, EU4Agri raspisao javni poziv vrijedan tri miliona KM za dodjelu bespovratnih sredstava, odnosno, investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno - prehrambenih proizvoda. Na ovaj način istovremeno se ispunjavaju i potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane pandemijom korona virusa.

Ovim putem bi veći broj domaćih proizvođača ispunio određene kriterije koji su potrebni za plasman na evropsko tržište, a samim tim lakši je i nastup na velikom, međunarodnom tržištu. 


Tagovi

Nabavka mehanizacije Nabavka novih traktora Sufinansiranje Mlađan Dragosavljevvić Ulaganja Obrasci zahtjeva Poljoprivredni proizvođači Tržište


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.