Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jačanje konkurentnosti
  • 10.02.2020. 16:30

Skoro 6 miliona KM za poljoprivredno - prehrambeni sektor

Evropska unija, u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA), finansira projekat EU4Business. Predviđeni fond iznosi blizu 6 miliona KM.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 390
  • 65
  • 0

Objavljen je Javni poziv za učešće u programu obuke za pripremu i ocjenu poslovnih planova u poljoprivredno - prehrambenom sektoru, a sastavni je dio projekta ЕU4Business.

Predviđen je fond od blizu šest miliona KM za jačanje konkurentnosti i uvođenje inovacija u velikim lancima vrijednosti agrarnog sektora i podršku diverzifikaciji ruralne ekonomije, koji će se realizirati kroz tri mjere: podrška investicijama u proizvodnji, namijenjena poljoprivrednim gazdinstvima, zatim podrška investicijama za preradu i marketing, namijenjena zadrugama, aktivnim u preradi i proizvodnji prehrambenih proizvoda, te za podršku investicijama za provedbu lokalnih razvojnih strategija, sa fokusom na diverzifikaciju ruralne ekonomije, namijenjena lokalnim upravama i lokalnim akcionima grupama i njihovim partnerima. 

Prijavni obrazac možete naći u dokumentu ispod teksta

Krajnji rok za podnošenje prijava je 20. februar 2020. godine do 17 sati. Prijave koje pristignu nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

Sve prijave, uključujući i prateću dokumentaciju (u PDF formatu), podnose se elektronskim putem, na email adresu: registry.ba@undp.org, sa navedenim naslovom: "Projekat EU4Business: Prijava za učešće u obuci za izradu poslovnih planova".

Zašto je važno imati biznis plan u proizvodnji?

Prilikom odabira kandidata, prednost će se dati onima koji imaju dovoljno predznanje ali nemaju dovoljno iskustva u izradi poslovnih planova. Također, projekat će nastojati da srazmjerno pokrije čitavo područje Bosne i Hercegovine, kako bi se omogućio adekvatan pristup savjetodavnim uslugama u svim dijelovima zemlje.

Tokom trajanja javnog poziva, sva dodatna pitanja se mogu dostaviti putem elektronske pošte na registry.ba@undp.org, sa predmetom poruke: "Projekat EU4Business: Prijava za učešće u obuci za izradu poslovnih planova".

Više informacija potražite na ovom linku


Dokumenti


Tagovi

Jačanje konkurentnosti Poslovni plan Poslovni plan u poljoprivredi Prehrambeni proizvodi Program obuke Savjetodavne usluge


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas