Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ptičja gripa
  • 20.07.2019. 18:00
  • Bruxelles, Belgija

Ptičja gripa: Evropska komisija odobrila posebnu pomoć talijanskim peradarima

Između 1. oktobra 2017. i 30. juna 2018. godine, Italija je potvrdila i obavijestila o 45 slučaja izbijanja ptičje gripe, koja je utjecala na patke, purane, biserke i domaće kokoši.

Foto: Depositphotos/koko-tewan
  • 43
  • 5
  • 0

Države članice EU su se u četvrtak, 18. juna dogovorile o pružanju iznimne potpore talijanskim proizvođačima jaja i mesa peradi, koji su bili pogođeni ptičjom gripom u 2017. i 2018. godini. Ukupno 32,1 milion eura bit će dodijeljeno iz proračuna EU, koji bi trebao biti usklađen s nacionalnim proračunom. 

Između 1. oktobra 2017. i 30. juna 2018. godine, Italija je potvrdila i obavijestila o 45 slučaja izbijanja ptičje gripe, koja je uticala na patke, purane, biserke i domaće kokoši. Italija je poduzela sve potrebne mjere kako bi nadzirala i pratila situaciju i spriječila daljnje izbijanje.

Sukladno tome, mjere su uticale na velik broj proizvođača jaja i peradi. Primjerice, produljena su razdoblja mirovanja, zabranjen je smještaj ptica i ograničena su kretanja na gospodarstvima svih vrsta peradi na područjima zahvaćenim epidemijama. To je dovelo do gubitka proizvodnje jaja za valjenje, konzumnih jaja, živih životinja i mesa peradi, izvijestila je Evropska komisija.

Izvoz jaja u EU - direktna korist za cijelu prehrambenu industriju

Izvanredna mjera, osigurana u okviru Zajedničke organizacije tržišta Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP), pružit će potporu proizvođačima pogođenim epidemijama i koji su pretrpjeli ekonomske gubitke. Potpora će iznositi 64,2 miliona eura, a sufinancira se iz proračuna EU i talijanskog proračuna.


Izvori

EC Europa


Tagovi

Evropska komisija Italija Ptičja gripa Peradari Pomoć


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁