• Javni poziv
  • 09.07.2020. 16:30

Prijavite se za podsticaj za refundiranje troškova proljetne sjetve

Javnim pozivom se vrši isključivo refundiranje troškova repromaterijala, a koji su nabavljeni u agro rokovima i prema normativima za pojedine kulture

Foto: JumpStory
  • 227
  • 19
  • 0

Na osnovu Programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje na području Grada Zenica u 2020. godini, Služba za privredu i upravljanje razvojem obavještava poljoprivredne proizvođače da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaj za sufinansiranje proljetne sjetve.

Podsticajna sredstva su namijenjena za poljoprivredne proizvođače koji su izvršili proljetnu sjetvu i zasnovali poljoprivrednu proizvodnju na području Grada Zenice  i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava na ovom prostoru. Javnim pozivom se vrši isključivo refundiranje troškova repromaterijala, a koji su nabavljeni u agro rokovima i prema normativima za pojedine kulture, te podrazumijeva:

  • sjemena,
  • mineralno đubrivo,
  • zaštitna sredstva.

Ukupan iznos sredstava Javnog poziva iznosi 181.618,00 KM. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava po krajnjem korisniku iznosi 1.000,00 KM.

Povećanje zasijanih površina i pod žitom, poljoprivrednici očekuju dobre prinose

"Glavni cilj ovih aktivnosti je unapređenje poljoprivredne proizvodnje, ali i podrška poljoprivrednim proizvođačima na prostoru Grada Zenica", rekao je Edis Klepo, stručni saradnik za poljoprivredu u Službi za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica.

Prijavite se do 1. avgusta

Obrasci zahtjeva zajedno sa Izjavom o tačnosti podataka mogu se preuzeti na ulazu u gradsku upravu, na web stranici Grada Zenica ili klikom na Obrazac zahtjeva za sufinansiranje proljetne sjetve za 2020. godinu i IZJAVA o tačnosti podataka za 2020. godinu.

Rok za podnošenje zahtjeva sa propisanom dokumentacijom je 1.8.2020. godine. Sve informacije vezane za podnošenje zahtjeva mogu se dobiti putem telefona: 032/447-706.


Tagovi

Zenica Prava na podsticaj Sufinansiranje proljetne sjetve Prijava


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!