Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • isplata podsticaja
  • 27.04.2021. 11:05

Odobreno šest miliona KM potpora poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima

Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu do šest miliona KM za potrebe sufinansiranja kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji, a u svrhu finansijske pomoći proizvođačima.

Foto: Bigstockphoto/nestea06
  • 176
  • 205
  • 0

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se na juče održanoj sjednici u Banjaluci, sa Informacijom o sufinansiranju kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji za tekuću, 2021. godinu, te je zaključeno da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku kapitalnim investicijama u agrarnom sektoru, u cilju ublažavanja posljedica pandemije virusa korona u ovoj godini, stoji u zvaničnom saopštenju Vlade Republike Srpske. 

"Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu do šest miliona KM za potrebe sufinansiranja kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji, a u svrhu finansijske pomoći proizvođačima i prerađivačima za saniranje gubitaka izazvanih virusom korona". 

Iz ove institucije navode da će se isplata vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i fizičko lice donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji, a koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Dodatne potpore obezbijeđene za poljoprivrednike?!

Podsjetimo, ministar Pašalić je rekao da se ništa se neće odlučivati bez farmera, kako bi se sredstva mogla usmjeriti direktno nima i omogućiti otkup tržišnih viškova, kojih je najviše u svinjogojstvu.


Tagovi

Kapitalne investicije Sufinansiranje Ublažavanje posljedica pandemije Poljoprivredna proizvodnja Poljoprivredni proizvođači Novčani podsticaji Isplata sredstava


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]