Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IFAD financiranje
  • 17.11.2021. 10:50

Objavljen Javni poziv za projekt ulaganja u ruralna poduzeća i poljoprivredu

Ured za koordinaciju projekata poziva zainteresirana mala i srednja poduzeća ili zemljoradničke te poljoprivredne zadruge koje se bave otkupom, doradom, pakovanjem i prometom proizvoda i repromaterijala za primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Foto: Bigstock/Goodluz
  • 288
  • 51
  • 0

Bosna i Hercegovina (BiH) je sa Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (IFAD) zaključila kreditni sporazum o finansiranju projekta razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede (puni naziv: Rural Enterprises and Agricultural Development Project READP). Njime se želi pružiti podrška jačanju odabranih podsektora (lanaca vrijednosti) kroz implementaciju pojedinačnih prihvatljivih biznis planova, koji su glavni instrument za utvrđivanje potreba ulaganja u poslovanje i razvoj kapaciteta svih aktera u odabranim lancima vrijednosti u okviru klastera projekta, navodi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 

READP ima za cilj promicati uključivanje vrlo siromašnih i siromašnih nekomercijalnih poljoprivrednika, žena i mladih u odabrane lance vrijednosti razvojem deset klastera u cijeloj zemlji. Izravni korisnici uključuju oko 8.650 kućanstava. Očekuje se da će neizravni korisnici, uglavnom od infrastrukturnih ulaganja projekta, biti 5000 kućanstava, pojašnjavaju u IFAD-u. 

Ukupni trošak projekta iznosi 34,06 milijuna američkih dolara (više od 30 milijuna eura) od čega IFAD financira 14,5 mil. USD, a domaći sufinansijeri su lokalna uprava 2,89 mil. USD, nacionalna vlada 5,2 mil. USD, korisnici 3,88 mil. USD te privatni sektor lokalno 7,59 mil. USD. 

IFAD: Oko 11 miliona eura za podršku farmerima, uskoro i Javni pozivi

Ured za koordinaciju projekata (PCU) poziva zainteresirane poslovne subjekte (mala i srednja poduzeća ili zemljoradničke/poljoprivredne zadruge) koje se bave otkupom, doradom, pakovanjem i prometom proizvoda i repromaterijala za primarnu poljoprivrednu proizvodnju (biznis lidere), da dostave Izjave o zainteresiranosti za učešće u projektnim aktivnostima vezanim za predloženu poslovnu ideju.

Kao Izjavu o zainteresiranosti, potrebno je dostaviti popunjen Obrazac o zainteresiranosti kojega možete preuzeti u dokumentu ispod teksta, na ovom linku ili na zahtjev kod Ureda za koordinaciju projekta putem e-mail adrese: e.mulahusic@fmpvspcu.ba .

Također je potrebno priložiti i sljedeću dokumentaciju:

  1. Kopiju dokaza o registraciji u odgovarajućem registru pravnih subjekata zemlje u kojoj je registrirana,
  2. Finansijski izvještaj za posljednje dvije godine (Bilans stanja i uspjeha), ovjeren od FIA-e,
  3. Sažetak poslovnog plana (KONCEPT) za sufinansiranje ulaganja u skladu sa predloženim Obrascem.

Obrazac o zainteresiranosti sa zahtijevanim dokumentima je potrebno dostaviti u zapečaćenim kovertama lično ili putem pošte najkasnije do 21. decembra 2021. godine do 12 sati na adresu:

Ured za koordinaciju projekata - PCU
Ul. Grbavička br. 4/II, 71000 Sarajevo (poslovna zgrada Unionivest dd na Grbavici)
sa naznakom:
"Izjava o zainteresiranosti za dostavu poslovnog plana – READP”
Ne otvarati osim u prisustvu Komisije

Subjekti, čije poslovne ideje budu ocijenjene prihvatljivim u skladu sa utvrđenim kriterijima projekta, bit će pozvani da sačine i dostave detaljan poslovni plan. 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane, upozoravaju u ministarstvu. 


Dokumenti


Tagovi

IFAD Financiranje Javni poziv Ruralna poduzeća Ulaganje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.