Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • podsticaji
  • 30.08.2021. 13:00

Nedavno isplaćeno preko pola miliona KM podsticaja iz ove godine

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske prije par dana isplatilo je 507 hiljada KM podsticaja za tekuću godinu.

Foto: Bigstockphoto/pictureserver
  • 180
  • 29
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prije par dana je putem Agencije za Agrarna plaćanja RS isplatilo ukupno 507 hiljada KM za podsticaje u tekućoj, 2021. godini, stoji u zvaničnom saopštenju Vlade RS.

Isplaćene su potpore za projekte ruralnog razvoja, za zaštitu zdravlja životinja, kao i regres za sjeme domaćeg hibrida, u svrhu osjemenjivanje u govedarstvu. Takođe, sredstva su opredjeljena i za eksperimentalno - edukativne centre, podršku prenosu znanja i vještina, kao i za Zadružni savez Republike Srpske.

O narednoj uplati podsticaja javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Mljekari RS: EU4Agri od 232 odobrio samo 16 prijava - to je skandalozno

Podsjetimo, nedavno je Udruženje poljoprivrednih proizvođača mljekara RS reagovalo, kako pišu, nakon dublje analize preliminarne liste korisnika Javnog poziva za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju koja je zvanično objavljena na internet stranici EU4Agri. 

"Konstatujemo da se jasno vidi da je od 232 prijave samo 16 odobreno što je svega oko sedam procenata. Od toga samo šest odobrenih prijava iz Republike Srpske što je 2,6% što je skandalozno", komentarišu iz udruženja, koje smatra kako nije moguće da je drugih 93% poljoprivrednika toliko loše napisalo svoje projekte ?!


Tagovi

Isplata podsticaja Zaštita zdravlja životinja Ministarstvo poljoprivrede Osjemenjivanje u govedarstvu


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.