Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjere podrške
  • 30.12.2022. 12:00

Izmirene obaveze: Poljoprivrednicima uplaćeno 10,7 miliona KM poticaja

Isplate su izvršene za ukupno 25 mjera, među kojima su po iznosu najznačajnije tov svinja 1,8 miliona i modernizacija prerađivačkih kapaciteta 1,2 miliona

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 273
  • 17
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, putem Agencije za agrarna plaćanja, uplatilo je danas 10.765.212 KM po osnovu poticaja za razvoj poljoprivrede i sela.

Isplate su izvršene za ukupno 25 mjera, među kojima su po iznosu najznačajnije tov svinja 1,8 miliona KM i modernizacija prerađivačkih kapaciteta 1,2 miliona maraka, zatim poticaji za nabavku poljoprivredne mehanizacije (traktori i priključci), objekata i tehnološke opreme u poljoprivredi, za peradarstvo, ribolov i konjogojstvo, poticaji po osnovu premija osiguranja i druge mere.

Minić: Povećat ćemo broj korisnika poticajnih sredstava

Ovom uplatom izmirene su sve obaveze prema poljoprivrednicima koje su do danas unete u sistem Agencije za agrarna plaćanja za 2022. godinu.

Ukupan iznos izmirenih obaveza iz redovnog budžeta iznosi 60.973.960 KM, a iznos isplaćenih sredstava po osnovu poticaja iz redovnog poljoprivrednog budžeta i iz Fonda za obeštećenje Republike Srpske s današnjim danom. iznosi 92.283.961 KM.


Tagovi

Poticaji Ministarstvo poljoprivrede RS Tov svinja Nabavka mehanizacije


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.