Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novčani podsticaji
  • 05.02.2020. 16:30

Izašao novi Pravilnik o načinima ostvarivanja finansijskih podsticaja

Vlada Republike Srpske donijela je novi Pravilnik o uslovima i načinima ostvarivanja finansijskih podsticaja, u cilju razvoja poljoprivrede i sela, u 2020. godini.

Foto: Bigstockphoto/b-photo
  • 1.252
  • 140
  • 0

U Službenom glasniku Republike Srpske, objavljen je Pravilnik o uslovima i načinima ostvarivanja finansijskih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, u 2020. godini. 

Na ovaj način propisuju se uslovi koje moraju da ispunjavaju fizička i pravna lica za ostvarivanje prava na novčane podsticaje, postupci za njihovo ostvarivanje, vrsta, visina i način isplate potpornih sredstava, obaveze korisnika nakon njihovog primanja, rokovi, potrebna dokumentacija kao i obrasci, kako saopštava Vlada Republike Srpske.

Ko ima pravo konkurisati?

Pravo na podsticajna sredstva i druge oblike podrške u poljoprivredi imaju fizička i pravna lica sa prebivalištem, odnosno, sjedištem u Republici Srpskoj koji obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na toj teritoriji i koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) kao komercijalna ili kao nekomercijalna gazdinstva i drugi subjekti, koji su upisani u Registar korisnika podsticajnih sredstava (RK).

Visina podsticajnih sredstava obračunava se u skladu sa Planom korišćenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela za tekuću godinu. Za ostvarivanje prava na sredstva budžeta, korisnici koji apiciraju, podnose Agenciji za agrarna plaćanja zahtjev i dokumentaciju propisanu ovim pravilnikom. Zahtjevi za ostvarivanje novčanih podsticaja u poljoprivredi podnose se na obrascima iz priloga u dokumentu ispod teksta, koji čini njegov sastavni dio, osim ako ovim aktom nisu propisani posebni obrasci za podnošenje zahtjeva. 

Budžet za poljoprivredu u 2020. će iznositi 75 miliona KM

Podsjećamo, budžet za poljoprivredu u Republici Srpskoj u 2020. iznosi 75 miliona KM, četiri miliona više od onog u 2019. godini.

Kompletan Pravilnik možete preuzeti u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Pravilnik o podsticajima Novčani podsticaji Finansijska sredstva Finansiranje Podsticajna sredstva Budžet za poljoprivredu Boris Pašalić


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.