Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • isplata podsticaja
  • 01.09.2021. 16:15

Isplaćeno više od 2,5 miliona KM podsticaja za mljekare

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske danas je isplatilo ukupno 2.669.047 KM na ime premija za mlijeko.

Foto: Bigstockphoto/LightField Studios
  • 133
  • 20
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas, putem Agencije za agrarna plaćanja RS, ukupno 2.669.047 KM na ime premija za mlijeko, stoji u zvaničnom saopštenju Vlade RS. 

U toku današnjeg dana je po osnovu novčane potpore za štete od mraza isplaćeno i 875.605 KM iz sredstava Kompenzacionog Fonda Republike Srpske, saopšteno je iz nadležnog ministarstva. 

O narenoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Izmireni i podsticaji za tekuću godinu 

Podsjetimo, tokom prošle nedjelje isplaćeni su i podsticaji u vrijednosti od 507 hiljada KM za tekuću, 2021. godinu.

U pitanju su potpore za projekte ruralnog razvoja, za zaštitu zdravlja životinja, kao i regres za sjeme domaćeg hibrida, u svrhu osjemenjivanje u govedarstvu. Takođe, sredstva su opredjeljena i za eksperimentalno - edukativne centre, podršku prenosu znanja i vještina, kao i za Zadružni savez Republike Srpske.

Opredjeljeno 150.000 KM opštinskih sredstava za poljoprivrednike

Kako smo nedavno pisali, tokom prošlog mjeseca Opština Nevesinje je na osnovu posebnog Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih potpora namjeravala poljoprivrednicima isplatiti 150 hiljada КM budžetskih sredstava. Кroz subvencije za mlijeko isplaćeno je oko 120.000 КM, a određene potpore namijenjene su za izgradnju vodopoja i podizanje novih zasada voća, saopšteno je iz te lokalne uprave.

Programi podrške obuhvatili su nabavku poljoprivredne mehanizacije, muznih uređaja, sjemenskog materijala i pčelarske opreme. Zatim, odnosili su se i na nabavku i uzgoj steonih junica i dvizica, te izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata.


Tagovi

Premije za mlijeko Isplata podsticaja Ministarstvo poljoprivrede Novčane potpore Štete od mraza


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]