• isplata podsticaja
  • 06.09.2021. 17:00

Danas isplaćeno više od pola miliona KM za podsticaje

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske isplatilo je 522.106 KM podsticaja za tekuću godinu.

Foto: Depositphotos/PhotoA
  • 86
  • 21
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS danas je isplatilo ukupno 522.106 KM po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela u tekućoj, 2021. godini. 

Kako saznajemo iz nadležnog ministarstva, obezbjeđene su finansijske potpore po osnovu samozapošljavanja, opremanja laboratorija, udruženja žena, zaštite zdravlja životinja, očuvanja autohtonih rasa, te vođenja i održavanja Registra poljoprivrednih gazdinstava.

 O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Obezbjeđeno dodatnih 8,2 miliona KM potpora poljoprivrednicima

Podsjetimo, kao pomoć za saniranje posljedica vremenskih neprilika, poremećaja na tržištu i održanja investicionog ciklusa, Vlada RS posredstvom Ministarstva poljoprivrede i Agencije za agrarna plaćanja, izdvojila je naknadnih 8,2 miliona KM potpora zaključno sa avgustom tekuće godine.

Navedenim potporama biće obuhvaćeno ukupno 1.787 poljoprivrednih proizvođača. 


Tagovi

Isplata podsticaja Finansijske potpore Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Za suvremeni uzgoj salate potrebno je kvalitetno sjeme. Važno je osigurati joj i kvalitetno tlo, gnojidbu i navodnjavanje, ali i pažljivo ju presaditi, njegovati i brati u pravom trenutku. Sve detalje uzgoja s nama je podijelila prof.dr.sc.... Više [+]