Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata podsticaja
  • 04.10.2021. 15:00

Danas isplaćeno više od 300 hiljada KM podsticaja voćarima

Ministarstvo poljoprivrede RS danas je isplatilo ukupno 309.730 KM iz sredstava Kompenzacionog fonda u svrhe podrške voćarskoj proizvodnji.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 173
  • 59
  • 0

Kako saznajemo iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, danas je isplaćeno ukupno 309.730 KM iz sredstava Kompenzacionog fonda u svrhe podrške voćarskoj proizvodnji prilikom podizanja višegodišnjih zasada, ali i za kupovinu sadnica.

Plaćanje je obavljeno posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS, a o narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Obezbjeđeno dodatnih 8,2 miliona KM potpora poljoprivrednicima

Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca je kao pomoć za saniranje posljedica vremenskih neprilika, poremećaja na tržištu i održanja investicionog ciklusa, Vlada RS posredstvom Ministarstva poljoprivrede i Agencije za agrarna plaćanja, izdvojila naknadnih 8,2 miliona KM potpora zaključno sa avgustom tekuće godine.

Što se tiče štete od mraza, isplaćeno je ukupno 865.605 KM za više od hiljadu uzgajivača voća i ovim je obuhvaćeno 2.100 hektara zasada oštećenih proljetnim mrazom pa je tako opredjeljeno dodatnih 500 hiljada KM, u svrhu zanavljanja voćnjaka. 


Tagovi

Isplata podsticaja Ministarstvo poljoprivrede Kompenzacioni fond Voćarska proizvodnja Višegodišnji zasadi Kupovina sadnica


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.