CERD je održao javnu tribinu na temu "Organska proizvodnja – zdrava ishrana i zdravlje ljudi" na kojoj se okupilo skoro 40 građana Banjaluke.
Centar za ekonomski i ruralni razvoj održao je javnu tribinu na temu "Organska proizvodnja – zdrava ishrana i zdravlje ljudi" 14. decembra u hotelu Jelena, kao jedan od javnih događaja u okviru kampanje "PRAVO na ZDRAVO" sa ciljem podizanja svijesti građana o značaju organske poljoprivrede.
U snježnom zimskom ugođaju javnu tribinu je posjetilo skoro 40 građana Banjaluke gdje su sa uglednim predavačima razgovarali o temama organskoj uzgoja, zdravstveno bezbjedne hrane i nutritivnom značaju namirnica. Učesnici su mogli da vide mnogo dobrih primjera uspješne organske proizvodnje i korisnih savjeta o zdravom načinu ishrane i kvalitetnim namirnicama, i mogli da pitaju sve što ih je zanimalo.
Učesnici tribine su se jednoglasno složili sa ciljevima javne kampanje i potvrdili da je potrebno organizovati što više ovakvih događaja i korisnih predavanja kako bi se postigli konkretni rezultati na podizanju nivoa svijesti i znanja građana o značaju organske hrane. Takođe, učesnici su potvrdili da žele da Banjaluka dobije lokaciju u centru grada na kojoj bi se vršila promocija i prodaja organskih proizvoda, gdje bi se redovno mogli susretati sa lokalnim proizvođačima organske hrane.
Promotivni javni događaj "Organska subota" održan je u Staklencu 15. decembra. Među proizvođačima koji su izlagali i prodavali svoje proizvode bili su: Poljoprivredno gazdinstvo Ararat, Organiko BiH, OPZ "Sunčani brijeg", Domaćinstvo "Pravo zdravo", Poljoprivredno domaćinstvo Kovačević Motike, Bibina baštica i naravno Domestica. "Na kreativnim i edukativnim radionicama koje smo pripremili za naše najmlađe, sadili smo pšenicu, suncokret, kadife, crtali, bojili i družili se", zaključuju u CERD-u.
Fotoprilog
Tagovi
Autorica