Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organska pijaca
  • 05.11.2018. 11:00

Pravo na zdravo: Banja Luka će dobiti organsku pijacu?

Kampanju "Pravo na zdravo" podržalo je desetak proizvođača iz Banjalučke regije koji su se jedinstveno složili da postoji potreba da grad Banja Luka dobije svoju organsku pijacu, tj. stalnu i prepoznatljivu lokaciju.

Foto: Pixabay/jackmac34
  • 506
  • 325
  • 0

U Banjoj Luci je je 31. oktobra održan sastanak grupe proizvođača organske hrane, na kome je razgovarano o potrebi pokretanja javne kampanje za promociju i podršku razvoju organske proizvodnje. Sastanak je iniciralo Udruženje građana "Centar za ekonomski i ruralni razvoj CERD", koje već dugi niz godina kroz razne mehanizme radi na unapređenju poljoprivrede i sela u našoj zemlji. 

Kampanju "Pravo na zdravo" podržalo je desetak proizvođača iz Banjalučke regije koji su se jedinstveno složili da postoji potreba da grad Banja Luka dobije svoju organsku pijacu, tj. stalnu i prepoznatljivu lokaciju na kojoj će s jedne strane organski proizvodi biti dostupni građanima, a sa druge strane služiti kao direktni kanal za promociju i prodaju njihovih proizvoda. 

Proizvođači će zajedno sa CERD-om u narednom periodu uputiti inicijativu prema gradskoj upravi za formiranje organske pijace. Pored toga Kampanja "Pravo na zdravo" usmjeriće aktivnosti i na podizanje svijesti i povećanje znanja građana o značaju organske proizvodnje za ljudski organizam i za cjelokupnu životnu sredinu. 

Takođe, jedan od zaključaka sastanka bio je da je neophodno raditi i na jačanju kapaciteta proizvođača u obezbjeđivanju sistema garancije i kvaliteta za proizvode koji se proizvode prema principima organske proizvodnje.

U narednom periodu očekuje se uključivanje većeg broja proizvođača kao i nove konkretne aktivnosti usmjerene na unapređenje organske proizvodnje.


Tagovi

Organska pijaca Banja Luka CERD Organski proizvodi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.