Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdrava logika
  • 29.01.2018. 19:00

Grad Banja Luka će surađivati sa "Zdravom logikom"

Maja Miljević, osnivačica udruženja "Zdrava logika" je rekla da su Banjalučni vrlo zainteresovani za zdrave organske proizvode i da često ne mogu da podmire potrebe tržišta.

Foto: banjaluka.rs.ba
  • 304
  • 13
  • 0

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić posjetio je protekle sedmice Udruženje građana "Zdrava logika" sa čijim je predstavnicima razgovarao o organskoj proizvodnji i mogućnostima podrške projektima razvoja i unapređenja rada organskih proizvođača.

Osnovni cilj Udruženja građana "Zdrava logika" je razvijanje kvaliteta proizvodnje organskih/ekoloških proizvođača, te povezivanje prodavaca i proizvođača.

Građani imaju zdravu alternativu

"Ovo što su predstavnici "Zdrave logike" napravili u Banjoj Luci je za svaku pohvalu. Uvjeren sam da se naša proizvodna snaga i veliki potencijal upravo kriju u podsticanju organske proizvodnje. Naši građani imaju zdravu alternativu, a proizvođači dobijaju zauzvrat njihovo povjerenje. Grad je pokazao kako kroz konstantno povećanje podsticaja za poljoprivredu, tako i kroz podršku nizu projekata da podržava ovakve ideje", rekao je predsjednik Zoran Talić

Udruživanje i edukovanje - jedino rješenje za proizvođače

Osnivačica "Zdrave logike", Maja Miljević je istakla da ovo udruženje služi kao marketniška i promotivna platforma organskih i domaćih proizvođača. "Pored promocija, "Zdrava logika" osigurava i plasman ove vrste proizvodnje (svježe voće i povrće i prerada) kroz partnerska prodajna mjesta", kazala je Miljević.

Kreću sa "kraudfanding" kampanjom

Nedavno su završili obuku i pripremu za "kraudfanding" (eng. crowdfunding) kampanju UNDP-a. "Kraudfanding" je alternativni način osiguranja kapitala koji se sastoji u javnom predstavljanju različitih vrsta projekata, najčešće u početnoj fazi razvoja, u koje ljudi iz cijelog svijeta ulažu novac na osnovu neposredne javne interakcije sa nosiocem projekta i procjene kvaliteta projekta.

Jedna od tema razgovora predsjednika Talića i predstavnika "Zdrave logike" bio je upravo "kraudfanding", ali i način na koji funkcioniše platforma ovog udruženja, zahvaljujući kojoj se povezuju domaći proizvođači i kupci.

Grad Banja Luka će pomoći

Maja Miljević je rekla da su Banjalučni vrlo zainteresovani za zdrave organske proizvode i da često ne mogu da podmire potrebe tržišta. Nada se da će se to promijeniti i da će se mreža organskih proizvođača u Banjoj Luci širiti. Ona je zahvalila Taliću što je iskazao interesovanje za rad ovog udruženja i istakla da su razgovarali i o načinima kako Grad može pomoći da se poljoprivrednici više uključe u organsku proizvodnju, da se edukuju, ali i obuče za pisanje projekata.

"Ovo je dobar koncept i uspostavljena je saradnja sa drugim organizacijama i van države, odnosno sa organizacijama koje im mogu i eksterno pomoći finansijski i to je intresantno. Cilj je da se ostvari saradnja Grada sa ovim udruženjem, jer kada su zdrave priče, poput "Zdrave logike" sigurno je da može biti sve ugodnije, ljepše i zdravije", zaključio je Talić.

Foto: banjaluka.rs.ba


Tagovi

Zdrava logika Maja Miljević Zoran Talić Banja Luka Organski proizvodi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.