Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.06.2019. 14:00

Što više u junu grmi – to bolja žetva

Padavine, grmljavina, pad temperature očekuju nas ovoga vikenda.

Foto: Pixabay/skeeze
  • 191
  • 24
  • 0

Po jutru se dan poznaje ne vrijedi za ovogodišnji juni koji je započeo s temperaturama nižim od prosjeka i puno padavina. No, već nas danima prže nadprosječno visoke temperature koje će, ipak, malo pasti. Uz pad temperature očekujte i padavine u obliku kiše i pljuskova. 

Ova će kiša zasigurno dobro doći povrću, posbno onome koje je zbog poplava moralo biti ponovo sađeno. 

Bit će i grmljavina ovih dana, ali, poljoprivrednici se po prognozama naših starih ne trebaju bojati grmljavine u junu jer, što više u junu grmi – to bolja žetva.

Hladan juni sve pokunji

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 30 do 36 stupnjeva, navodi Federalni hidrometeorološki zavod. 

U većem dijelu naše zemlje u nedjelju sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33 stupnja.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stupnja.

Dugoročnije gledano, padavine bi se mogle nastaviti još u utorak, a na jugu zemlje i u srijedu. Temperature će biti uobičajene za ovo doba godine. 


Tagovi

Agro prognoza Juni Kiša Pljuskovi Grmljavina Žetva


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]