Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 22.03.2019. 16:00

Ponedjeljak nosi pogoršanje - iskoristi vikend

Ovoga će vikenda biti pretežno sunčano i toplo, a onda u ponedjeljak stiže naoblačenje koje će usloviti kišu, a u višim područjima i snijeg. U utorak vjetar sa jakim udarima sjevernog smjera, a u Hercegovini i i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima.

Foto: Depositphotos/mindof
  • 186
  • 14
  • 0

Neka smo mi dočekali kalendarsko proljeće, a mart k'o mart, kao i čitavo rano proljeće, uostalom - prevrtljiv je i dalje. Sljedećih dana očekuju nas gotovo sva godišnja doba. A tako, valjda treba i biti. Sutra, 23. marta svim meteorolozima čestitamo Svjetski meteorološki dan!

Narodna izreka kaže da kišni mart donosi mršavu ljetinu. No, kako je ovoga marta bilo dovoljno suhih dana, sigurni smo kako će ovogodišnja ljetina biti dobra. 

Ovaj vikend možete iskoristiti za sijanje cikle, rotkvice, blitve, špinata te sadnju luka na otvorenom, a i krajnje je vrijeme za sijanje rasade u zatvorenom prostoru. 

Šta se radi, a šta sadi u martu?

U subotu više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U Bosni i Hercegovini u nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

U ponedjeljak u Bosni veći dio dana umjerena naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Jače naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak koje će usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

U Bosni i Hercegovini u utorak pretežno oblačno. U nizinama slaba kiša, u centralnim i zapadnim područjima lokalno moguća i susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Ne prognozira se da će snijeg padati niže od 700 metara nadmorske visine. Vjetar većinom umjerene jačine sa jakim udarima sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.


Tagovi

Agro prognoza Mart Vikend Vjetar Kiša Snijeg Oblačno Sunčano Radovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.