Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 04.02.2019. 16:00

Padat će temperature, a uskoro i pogoršanje praćeno padavinama

U dane narednog vikenda izgledno je pogoršanje praćeno kišom i snijegom, nakon čega će uslijediti pad temperatura i osjetniije zahlađenje.

Foto: Pixabay/Bru-nO
  • 230
  • 14
  • 0

Neuobičajeno visoke temperature za februar uzrokovale su poplave i velike štete, posebno u Srednjebosanskom i Zeničko-dobojskom kantonu. Štete se tek zbrajaju, a prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda kaže kako nas u narednoj sedmici očekuju vremenske prilike primjerene zimskom periodu. Do srijede 06.02. prevladavat će nestabilno vrijeme uz kišu na jugu, susnježicu i snijeg u Bosni. 

Jutarnje temperature kretat će se od 0 do 4 °C u unutrašnjosti, u Hercegovini od 4 do 6 °C, maksimalne dnevne od 5 do 9 °C. Sredinom sedmice jutra će, nakon prolaska pogoršanja i razvedravanja biti hladnija, sa umjerenim mrazevima od -2 do -8 °C, pri tome će danju biti toplije uz sunčane intervale, sa maksimalnim temperaturama od 3 do 6 °C, na jugu do 11 °C. 

U dane narednog vikenda izgledno je pogoršanje praćeno kišom i snijegom, nakon čega će uslijediti pad temperatura i osjetniije zahlađenje. Novi sniježni pokrivač dobro će doći ozimim usjevima, obzirom da su još uvijek u fazi prezimljavanja.

U utorak u Bosni oblačno. Lokalno u poslijepodnevnim i večernjim satima u nizinama može pasti malo kiše ili susnježice, u višim područjima malo snijega. U Hercegovini prije podne većinom razvedravanje. Više oblačnosti bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

U Bosni u srijedu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i magle ili niskih oblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Vrijeme Padavine Pogoršanje Snijeg Mraz Kiša


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97