Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava
  • 03.02.2019. 20:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Zenica

Poplavljeni: Najkritičnije u SBK i ZDK

Štete od nesreće tek će se zbrajati, a jedino što u ovom trenutku može utješiti je da padavine idućih dana neće biti toliko obilne.

Foto: Bigstockphoto/alexmak72427
  • 177
  • 42
  • 0

Obistinile su se najgore prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda, čini se da su i još gore od onoga što smo Agro prognozi najavili u petak. 

S jedne strane rast temperature i topljenje snijega, a s druge obilna kiša, uzrokovali su poplave, najviše u središnjoj Bosni. 

Već se jutros izlio Vrbas, rijeka Bosna je "odsjekla" naselje Želeće kod Žepča, na Borovoj Ravni aktivirano je klizište i jedna je kuća zbrisana s lica zemlje. Kod Zenice je potopljeno 20, a u Hadžićima 30 kuća, a kod Konjica je nevrijeme uzrokovalo veliki odron. N

Zbog svega ovoga formirani su interventni timovi Federalne uprave civilne zaštite, piše Radiosarajevo.ba, a u podne je nakritičnije bilo u Busovači i Pazariću, a u mjestu Kaonik vodena je bujica poplavila kuće

Kasnije popodne je u Zenici zbog poplava i klizišta proglašeno stanje prirodne nesreće, a onda i u Kaknju. Upravo su Zenica, Visoko i Kakanj mjesta u kojima je situacija i dalje kritična. Na Ilidži je srušen most. 

Nažalost, nevrijeme je pogodilo i jugozapad zemlje pa su i Mostarom protutnjale vodene bujice, a u Tomislavgradu brojni su objekti poplavljeni. 

Štete od nesreće tek će se zbrajati, a jedino što u ovom trenutku može utješiti je da padavine idućih dana neće biti toliko obilne. 

 


Tagovi

Poplava Topljenje snijega Središnja Bosna Klizište Prirodna nesreća


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.