Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 16.03.2018. 16:00

Oblačno s kišom, moguća i susnježica

Znatan pad temperature očekuje se u nedjelju kada će biti oblačno, sa slabom kišom u čitavoj BiH. Takvo će se vrijeme nastaviti i početkom iduće sedmice.

Foto: Pixabay/malubeng
  • 671
  • 63
  • 0

Posljednje dane zime okarakterizirat će pad temperature, kiša i moguća susnježica. Vremenski uvjeti nikako nisu za radove na polju koji će ipak morati pričekati prestanak padavina. 

No, bez brige, većinu radova koje ste planirali u martu, možete obaviti i u aprilu. 

Šta se sije i sadi u aprilu?

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu do 16°C.

Oblačno, uglavnom sa slabom kišom u nedjelju u čitvoj BiH. U Bosni prije podne u nizinama je moguća i susnježica. Na planinama slab snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, a na jugu zemlje između 8 i 14°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni ispod 600 metara nadmorske visine prognozira se kiša ili susnježica, a iznad se očekuje snijeg. Od večernjih sati u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, a na jugu zemlje između 6 i 10°C.

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme i u utorak. U Hercegovini kiša. U Bosni sa snijegom ili susnježicom. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu od 5 do 10°C.

 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Susnježica Vjetar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.