Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 04.03.2019. 16:00

Kiša će donijeti pad temperature i slab mraz?

U nastavku sedmice biće stabilnije i toplije, uz jačanje južnog strujanja i porast maksimalnih temperatura zraka koje će imati vrijednosti od 9 do 15°C na jugu zemlje.

Foto: Pixabay/BSM_RN
  • 292
  • 41
  • 0

Pravo proljetno, promjenjivo vrijeme očekuje nas ovih dana. 

Prema prognozama, do sredine predstojeće sedmice predviđa se promjenjiva naoblaka uz povećanu vjerojatnoću za kišu u utorak i srijedu. Sa padavinama je moguć i pad temperature pa se u kotlinskim dijelovima u jutarnjim satima može očekivati slab mraz. 

U nastavku sedmice biće stabilnije i toplije, uz jačanje južnog strujanja i porast maksimalnih temperatura zraka koje će imati vrijednosti od 9 do 15°C na jugu zemlje. Prvi dan vikenda (09.03.) očekuju se padavine izraženije na jugu zemlje. Očekuju se povoljni uvjeti za radove na otvorenom. 

Šta se radi, a šta sadi u martu 

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Padavine su većinom slabe. Na vrhovima planinama snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U Bosni i Hercegovini u srijedu se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10°C, u Krajini i do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.

U Bosni i Hercegovini u petak, sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Padavine Mraz Kiša Radovi na otvorenom


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.