Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.05.2019. 16:00

Čekaju nas ekstremno vlažni uslovi ove sedmice

Vlažno i relativno toplo vrijeme koje je pred nama, preduslov je za pojavu biljnih bolesti i štetnika, stoga je potrebno provoditi mjere zaštite.

Foto: Pixabay/4639459
  • 86
  • 11
  • 0

Prema prognostičkim modelima i narednih dana zadržat će se djelomično sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme. Povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom, izgledni su naročito u prvom dijelu sedmice, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Jutarnje temperature će se kretati od 6 do 12, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 15 do 21 °C. U dijelovima sjeverozapadne i sjeverne Bosne prevladavat će ekstremno vlažni uslovi, u ostatku zemlje uslovi normalne vlažnosti. 

Vlažno i relativno toplo vrijeme koje je pred nama, preduslov je za pojavu biljnih bolesti i štetnika, stoga je potrebno provoditi mjere zaštite.

Obilne padavine ugrozile usjeve i zasade - od pšenice, preko krompira do voća

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Padavine su većinom slabe. Lokalno može pasti jači pljusak. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.

U BiH u srijedu pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U četvrtak u čitavoj zemlji pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U BiH u petak sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.


Tagovi

Agro prognoza Kiša Grmljavina Padavine Pljuskovi Biljne bolesti Štetočine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.