Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed voćara
  • 05.08.2017. 20:00

Zlostavljaju ih veliki trgovci pa bacili svo voće

Španjolskim voćarima dozlogrdilo je zlostavljanje trgovačkih lanaca. Voće umjesto na policama završilo na ulici!

Foto: facebook/David Larios
  • 1.013
  • 60
  • 0

Umjesto na policama trgovačkh lanaca, tone voća španjolskih proizvođa završilo je na ulici, ispred trgovina u tamošnjoj provinciji Lleida! Bacili su ih ondje sami proizvođači prosvjedujući tako protiv "bezobzirnog zlostavljanja" velikih trgovaca.

Prema njima, poljoprivrednicima se za kilogram voća otkup plaća između 15 i 25 centi po kilogramu, ono pri proizvodnji košta između 30 i 35 centi, a cijena mu u trgovačkim lancima dostiže cijenu od 1,5 eura, piše segre.

Na ulice je izišlo stotinjak voćara s 50 traktora koji su voće prvotno izbacili ispred njemačkih lanaca Lidl i Aldi, a potom i ispred drugih centara. Traktorima su blokirali i promet te zatražili hitan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede čije nedjelovanje drže sukrivcem za takav nepošten odnos trgovačkih lanaca prema domaćim proizvođačima.

Foto: facebook/David Larios


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]