Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hladnjača
  • 04.06.2016. 12:00

Zajamčeno zamrzavanje, ali i otkup voća!

Otvorena hladnjača u Kiseljaku, kapaciteta 600 tona, uz mogućnost zamrzavanja jagodičastog i bobičastog voća, nudit će proizvođačima i otkup i stručne edukacije.

Foto: Hans/Pixabay
  • 1.714
  • 81
  • 0

Hladnjača za jagodičasto i bobičasto voće u Kiseljaku započela je s radom. Riječ je o hladnjači kapaciteta 600 tona koja se nalazi u radnoj zoni Dugo Polje na Brestovskom, a koja će malim proizvođačima, uz mogućnost zamrzavanja, nuditi i otkup i stručne edukacije.

Unaprjeđenje ruralnog poduzetništva

Kako podsjećaju iz Općine Kiseljak, lani su potpisali memorandum o razumijevanju s Fondacijom OdRaz. Radilo se o implementaciji projekta poboljšanja života na selu koji se financira iz sredstava OPEC fonda za razvoj i vlastitih sredstava lokalne zajednice u okviru projekta unaprjeđivanja ruralnog poduzetništva. Točnije, o izgradnji hladnjače za jagodičasto i bobičasto voće.

"Stavili smo naglasak na poljoprivredu jer otvaranjem ovakvog gospodarskog objekta dajemo značajnu podršku poljoprivrednim proizvođačima", rekao je načelnik Mladen Mišurić-Ramljak.

Foto: Hans/Pixabay


Povezana biljna vrsta

Kiselica

Kiselica

Engleski naziv: Sonel | Latinski naziv: Rumex acetosa L. var. hortensis Dierb.

Kiselica je višegodišnja biljka snažnog i razgranatog korijena koji prezimljuje, a u proljeće se na skraćenoj stabljici razvije rozeta lića. Lišće je kopljastog oblika, dugo 10 –... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Hladnjača Kiseljak Jagodičasto voće Bobičasto voće Otkup Edukacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.