Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdrava škola
  • 10.11.2017. 07:00

Usorski školarci će uzgajati i sušiti voće

Zemljište za sadnju jabuka i šljiva već je pripremljeno i obrađeno, sušara za voće je nabavljena, a prije nekoliko dana posadili smo i voćke, kažu u OŠ "Ivana Fra Frane Jukića".

  • 516
  • 24
  • 0

"U zdravoj školi zdrava djeca", naziv je društveno odgovornog projekta kojega provodi Merkur BH osiguranje u četiri škole. Sve su škole već realizirale predložene ideje i uspješno ih implementiraju u svojim sredinama.

Jedna od njih je i OŠ "Ivana Fra Frane Jukića" iz Usore koja je osvojila četvrto mjesto s projektom "Radom do zdrave hrane" i tako dobila finansijska sredstva za formiranje voćnjaka te nabavku sušare za voće.

"Zemljište za sadnju jabuka i šljiva već je pripremljeno i obrađeno, sušara za voće je nabavljena, a prije nekoliko dana posadili smo i voćke. S prvim dozrelim plodovima, voćke će proći kroz proces sušenja i tako ćemo dobiti zdravu užinu u obliku voćnog čipsa koji djeca mogu konzumirati tokom cijele godine", pojašnjava direktor škole, Slobodan Krajina, istaknuvši da se projekat pokazao kao veoma učinkovita odgojna metoda kroz koju djeca od najranijeg uzrasta usvajaju potrebna znanja o zdravima navikama, vještine i odgovorno ponašanje koje će im itekako koristiti u životu.

"Beskrajno se zahvaljujemo predstavnicima ove osiguravajuće kuće koji su prepoznali važnost zdrave ishrane školaraca kao glavnog preduvjeta zdravog i sretnog odrastanja", zaključio je Krajina.

OŠ "Ivana Fra Frane Jukića’’ ove godine obilježila je 70 godina uspješnog rada i djelovanja, a kroz centralnu i četiri područne škole nastavu pohađa 285 učenika s područja općine Usora.


Tagovi

Usora Sušeno voće OŠ Ivana Fra Frane Jukića Osiguranje Merkur Radom do zdrave hrane Djeca sade voćnjak


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Pokrenuli farmu koka i osigurali egzistenciju. Trenutno imaju 2000 🐔 nosilica, a dnevno proizvedu više od 1600 🥚.
Obitelj Vidović #Ljubunci #ProzorRama 🌞