Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zajedno za BiH malinu
  • 05.06.2017. 18:00

Udruženje Travnička malina okupila 2000 članova

Udruženje Travnička malina poziva sve BiH malinare da se odazovu pozivu na evidenciju pomoću koje će tražiti prava kod resornih ministarstava i parlamenata Bosne i Hercegovine.

Foto: Pixabay/Pavlofox
  • 10.530
  • 618
  • 0

Sastanak malinara pod motom "Zajedno za BiH malinu", na inicijativu Udruženja Travnička malina, održan je u Travniku, a na njemu je sudjelovalo 15 predsjednika/predstavnika udruženja sa čitavog prostora Bosne i Hercegovine, koji zajedno broje oko 2000 članova.

Jedan od osnovnih zaključaka je poziv na evidenciju, koju moraju provesti na nivou čitave Bosne i Hercegovine.

"Molimo Vas da ovo shvatite krajnje ozbiljno, do četvrtka, 8. juna u 12 sati moramo evidentirati što veći broj proizvođača, kako bi mogli otvoriti novu eru malinarstva", poručuju organizatori pozvavši malinare da im se na broj 062337444 jave putem vibera ili SMS-a.

Potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, mjesto stanovanja, općinu, površinu pod malinom, sortu, broj lične karte. Podaci će biti korišteni isključivo u svrhu kreiranja baze podataka proizvođača maline.

"Baza će biti u vlasništvu koordinacionog tijela, koje sa istom planira tražiti naša prava kod resornih ministarstava i parlamenata Bosne i Hercegovine", kažu u udruženju ističući kako koordiciono tijelo u ovom trenutku ima 15 udruženja.

"Molimo sve predsjednike udruženja, koji nisu bili u mogućnosti doći na današnje okupljanje, da nas kontaktiraju privatnom porukom, kako bi bili upoznati sa planovima koordinacionog tijela i svojih obveza kao udruženja. Za sva prava i poticaje, koje koordiciono tijelo ostvari u pregovorima, bit će raspoređeni na osnovu baze podataka. Zato vas još jednom molimo da krajnje ozbiljno shvatite poziv na evidenciju", zaključuju u udruženju Travnička malina.

Foto: Pixabay/Pavlofox


Tagovi

Travnička malina Udruženje malinara Malinarstvo Zajedno za BiH malinu


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas