Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup malina
  • 26.06.2018. 07:30

Udruženje otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća FBiH: Ograđujemo se od objavljenih cijena, nastavite s berbom malina!

Udruženje otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća obratilo se javnosti nakon što su jučer objavljene cijene otkupa malina od strane nekih otkupljivača!

Foto: Bigstockphoto/Black Hill Design
  • 1.934
  • 139
  • 0

Udruženje otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća obratilo se javnosti nakon što su jučer objavljene cijene otkupa malina od strane nekih otkupljivača. Priopćenje vam prenosimo u cjelosti:

"Članice Udruženja otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća FBiH ograđuju se od svih dosadašnjih objavljenih cijena otkupa maline u sezoni 2018. godine od strane nekih otkupljivača. S obzirom na mnogobrojne faktore koji utječu na konačnu cijenu, smatramo da je prerano uopće govoriti o konačnoj cijeni maline za sezonu 2018. godine. Udruženje ostaje pri stavu da će se cijena odrediti shodno Ugovoru, odnosno u vremenu kada se sagledaju i analiziraju svi relevantni faktori, a ona će se odrediti shodno uslovima tržišta i u najboljem interesu i proizvođača i otkupljivača.

Shodno gore navedenom, apelujemo na sve proizvođače da ne uništavaju svoje nasade, već da nastave sa berbama ranih sorti malina: willamette i meeker.

Berba sorte polka će takođe biti otkupljena u punom rodnom kapacitetu, i ovim želimo da otklonimo sve sumnje u obezbjeđen otkup ove sorte."


Tagovi

Maline Otkup Cijena Propadanje malina Berba


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.