Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacije
  • 01.12.2015. 16:30

U Tuzli podijeljene sadnice oraha i šljive

U Tuzli je danas u sklopu projekta "Razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla, donirano 150 sadnica oraha sijanca i 284 sadnice šljive.

  • 190
  • 5
  • 0

"Razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla", naziv je projekta u okviru kojeg se danas 01.12.2015. godine ispred prostorija Udruženja Bosper izvršila predaja sadnica oraha i šljive, za 12 korisnika sa područja grada Tuzla.

Donirano 150 sadnica oraha i 248 šljive

Ukupno je donirano 150 sadnica oraha sijanca i 284 sadnice šljive, Čačanska ljepotica, Čačanka rodna i sorta Hanifa. Ova aktivnost se vrši kao sastavni dio projekta koji se odnosi na podizanje voćnjaka visokostablašica na području grada Tuzla.

Podjela sadnica
Veoma uspešna ukupna realizacija projekta

"Ovim aktivnostima privodimo projekat kraju za 2015. godinu. Korisnicima koji su se odlučili za sadnice oraha namijenjena je količina za površinu od 1 duluma, dok će korisnici sadnica šljive dobiti količinu za površinu od 2 duluma. Ispred Gradske uprave možemo izraziti zadovoljstvo, jer i pored nekih otežavajućih okolnosti oko nabavke sadnica i repromaterijala koji su uključeni u program, ukupnu realizaciju možemo okarakterisati kao veoma uspješnu. Predstoji podjela đubriva za korisnike i presadnice povrća za one korisnike koji su kroz projekat nabavili plastenike", istakao je ovom prilikom Nevres Kamberović, stručni savjetnik za poljoprivredu u Službi za razvoj i poduzetništvo Grada Tuzla.

Obavljena i analiza zemljišta, a slijedi i isporuka đubriva

Podjela sadnica
Zadovoljni poljoprivrednici

Danas je svoje sadnice preuzeo i Nusret Tupkušić iz Slavinovića. "Dobio sam 142 sadnice šljive koje ću zasaditi na svom imanju. Mogu izraziti zadovoljstvo nabavljenim sadnicama jer se ovim metodama može postići obnova privrede ali i popunjavanje kućnog budžeta", kaže Tupkušić.

Milan Trakilović iz Požarnice odlučio se za nabavku sadnica oraha koje je danas preuzeo. "Ovom prilikom bi želio da se zahvalim Gradu Tuzla i udruženju Bosper, jer nam dugi niz godina pomažu u ovim poslovima. Pored same nabavke sadnica, ranije je obavljen i pregled zemljišta, a nakon ovoga slijedi i isporuka đubriva, neophodnog za uzgoj ovih kultura", rekao je Trakilović.


Izvori

Grad Tuzla


Tagovi

Tuzla Sadnice orha i šljive Donacija Nevres Kamberović Đubrivo Presadnice povrća Nusret Tupkušić Milan Trakilović Održiva poljoprivredna proizvodnja Razvoj poljoprivrede