Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja maline
  • 20.09.2017. 17:00

Sektor jagodičastog voća podržava švicarski Caritas

BiH kao proizvođač ima veliki potencijal da poboljša svoju poziciju tako što će konstantno raditi na poboljšanju kvalitete konvencionalne, integralne i organske proizvodnje", naglasio je Daniel Bronkal, regionalni direktor za Zapadni Balkan Švicarskog Caritasa.

Foto: berryfruit.ba
  • 299
  • 13
  • 0

Predstavljena je studija o tržištu i konkurentnosti za sektor jagodičastog voća, a ovaj je događaj organizovao Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH uz podršku Caritasa Švicarske. Zaključke je predstavila gospođa Ivana Dulić Marković, stručnjak za razvoj poljoprivrednog tržišta i konkurentnosti.

Prezentacija je održana u Sarajevu u hotelu Hollywood. Učesnici su bili predstavnici iz različitih poljoprivrednih oblasti, uključujući predstavnike Federalnog Instituta za poljoprivredu, Poljoprivredno-Prehrambenog fakulteta, proizvođača, predstavnici otkupljivača, te drugi relevantni akteri.

Velik potencijal za poboljšanje

"Švicarski Caritas već više od decenije podržava razvoj sektora jagodičastog voća. Namjeravamo nastaviti sa pružanjem podrške poljoprivrednim proizvođačima u ovim ključnim i izazovnim vremenima.

Bosna i Hercegovina kao proizvođač ima veliki potencijal da poboljša svoju poziciju tako što će konstantno raditi na poboljšanju kvalitete konvencionalne, integralne i organske proizvodnje", naglasio je Daniel Bronkal, regionalni direktor za Zapadni Balkan Švicarskog Caritasa.

Bolja priprema za proizvođače i udruženja

Prezentovani rezultati će omogućiti bolju analizu i razumijevanje kako pristupiti rastućim zahtijevima na tržištu za visoko kvalitetnim proizvodima, te će bolje pripremiti proizvođače i udruženja proizvođača da se nose sa trenutnim i budućim izazovima koji potiču od globalnog tržišta.

U narednom mjesecu, Savez proizvođača jagodičastog voća u Bosni i Hercegovini će objaviti rezime završnih rezultata ovog tržišnog istraživanja. Pored toga, članovima Saveza proizvođača jagodičastog voća u Bosni i Hercegovini će biti obezbijeđene detaljnije informacije.

Foto: berryfruit.ba


Tagovi

Malinarstvo Sektor malinarstva Švicarski Caritas Daniel Bronkal Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁