Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lubenice i dinje
  • 09.07.2017. 16:00

Raste potražnja za dinjama i lubenicama

Cijene talijanskih dinja kreću se od jednog do dva eura, ovisno o kvaliteti i pakiranju te oko 50 centi za lubenice.

Foto: Pexels/Kristina Paukshtite
  • 558
  • 35
  • 0

Dobro je vrijeme za talijanske dinje i lubenice. Renzo Mainetti, rukovoditelj u Caabu u Bologni kaže kako su visoke temperature posljednjih dana povećale potrošnju. Zalihe nisu pretjerane i potražnja je dobra pa ni cijene nisu loše, piše freshplaza.

"Glatke dinje su izrazito tražene, a što se tiče lubenica, potražnja je za tradicionalnom vrstom Crimson, duguljastim i mini lubenicama", kaže Mainetti.

Pino Castrogiovanni, rukovoditelj u Mercato di Caseni, navodi isto. "Kvaliteta je izvrsna, potražnja dobra, a dostupnost prosječna. Trenutno završava prodaja zaliha iz južne Italije i dostupno postaje voće iz sjevernog dijela zemlje. Na tržištu ima nešto dinja i lubenica iz Maroka, no nije riječ o velikom broju, a i kvaliteta nije kao naša te su cijene niske", kaže.

Prema njemu, cijene dinja kreću se od jednog do dva eura, ovisno o kvaliteti i pakiranju te oko 50 centi za lubenice. "To su dobre cijene", naglašava.

Situacija je slična na sjeverozapadu Italije. U Mercato di Torinu glatka dinja težine 750 do 1.000 grama prodaje se za dva eura. Druge vrste ima nešto nižu cijenu, ali ipak dobru (1,40 eura za dva kilograma). Cijene lubenica variraju od 0,40 do 0,50 eura pa do 0,75 eura za mini lubenice.

Foto: Pexels/Kristina Paukshtite


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.