Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup maline
  • 06.02.2021. 10:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Zenica

Počelo potpisivanje ugovora za otkup maline, za sezonu 2021.

Zbog situacije sa pandemijom koronavirusa i nemogućnosti održavanja edukacije u zatvorenom prostoru, potpisivanje ugovora će se obavljati svaki radni dan u periodu od 8:00 do 16:30 sati.

Foto: Zvezdana Gligorijević
  • 561
  • 234
  • 0

Proizvođači maline sa područja ZDK mogu da potpišu ugovor o otkupu ovog voća za sezonu 2021. sa kompanijom "Delta Frost" iz Zenice, navodi ZenicaBlog.

U "Delti" su zadovoljni sa saradnjom koju imaju sa svojim kooperantima, kao i činjenicom da uzgajivači poštuju preporuke stručnjaka oko zaštite i ishrane maline. Takođe, pridržavaju se i svih potrebnih agrotehničkih mjera u zasadima, što je za posljedicu imalo bolji kvalitet plodova i veće prinose ovog voća po jedinici površine. 

"Nadamo se nastavku saradnje sa dosadašnjim kooperantima, a istovremeno pozivamo i sve nove zainteresovane sa područja ZDK i SBK da se informišu detaljnije, kako bi dogovorili saradnju", poručuju iz ove firme.

Isplata maline sa svim bonusima

Dodaju kako u predstojećoj sezoni obezbjeđuju mogućnost gotovinske isplate prilikom isporuke voća, po dnevnoj cijeni na hladnjači, zatim bonus na ostvareni prinos, kao i onaj na upotrebu hemijskih preparata za zaštitu usjeva, a u skladu s programom Delta Frost. 

Poljoprivrednicima je omogućena isplata maline zajedno sa svim bonusima, prevozom i paušalom. Takođe, mogu računati i na potpunu stručnu pomoć i podršku agronoma direktno na terenu, kao i pomoć oko priprema dokumentacije, naročito prilikom apliciranja za podsticaje ili kod prijavljivanja za ostvarivanje prava za paušalnu naknadu.

Pri tom napominju kako će se zbog situacije sa pandemijom koronavirusa i nemogućnosti održavanja edukacije u zatvorenom prostoru, potpisivanje ugovora obavljati svaki radni dan u periodu od 8:00 do 16:30 sati.

Veći podsticaji proizvođačima ?

"Ukoliko iz jednog mjesta ima više malinara zainteresovanih za saradnju, možete dogovoriti da agronom lično dođe do proizvođača i obavi potpisivanje ugovora", stoji u saopštenju kompanije

Detaljnije se možete informisati kontaktom na brojeve: 032/405-505 i 062/990-419

Malina: Stari problemi i nezadovoljstvo premijama i ove sezone?

Podsjetimo, na području regije Birač gdje i jeste najveća proizvodnja ovog voća, lokalne samouprave ne izdvajaju podsticaje za malinare što uzrokuje nerentabilnost uzgoja, ali i smanjenje broja i intenziteta zasada ovog voća, a u krajnjem slučaju i cjelokupne proizvodnje, smatra predsjednik Upravnog odbora "Vilameta", tamošnjeg Udruženja malinara, Ivan Stojanović.


Tagovi

Proizvodnja maline Otkup maline Agrotehničke mjere Zaštita maline Kooperanti Isplata maline


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.