Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plantaža jabuka
  • 01.10.2018. 11:00

Obitelj Oreč u berbi jabuka ugostila načelnika Branka Bagu - Općina Posušje sustavno radi na unaprjeđenju voćarstva

Djelatnici ureda za poljoprivredu uskoro će poljodjelcima predstaviti i Studiju višenamjenskog vrednovanja poljoprivrednog zemljišta koja ima za cilj učiniti održivim gospodarenje poljoprivrednim zemljištem na suvremen način.

Foto: Facebook/Općina Posušje - ured načelnika
  • 582
  • 26
  • 0

Plantaža jabuka obitelji Oreč iz Posušja prostire se na 0,2 hektra i broji 320 stabala jabuka. Ove su godine Oreči uglavnom zadovoljni prinosom, no zbog kišne godine, i orijentacije na ekološku proizvodnju bez upotrebe pesticida, svježe kvalitetne jabuke za konzumaciju bit će nešto sitnije. 

Dobar proizvod na tržištu

Zato su se u ovome obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu orijentirali na preradu jabuka u prirodne sokove bez dodataka. S obzirom na ekološki način uzgoja, a onda i kvalitetu, ovaj proizvod bi trebao naići na dobar tržišni plasman.         

Obitelj Oreč protekle su sedmice za vrijeme berbe posjetili općinski načelnik Branko Bago i djelatnici Jedinice za razvoj i Odjela za gospodarstvo Općine Posušje. 

Načelnik Bago u obilasku plantaže

Govoreći o ovoj temi, treba se navesti kako Općina sustavno radi na unaprjeđenju ove gospodarske grane. Tako je u svibnju prošle godine, u suradnji s Federalnim agromediteranskim zavodom iz Mostara, izrađen elaborat o mogućnosti razvoja vinogradarstva u ovoj općini, koji će zasigurno biti od koristi onima koji razmišljaju o proizvodnji vina na tom području. 

Vrednovanje zemljišta

Također, djelatnici ureda za poljoprivredu uskoro će poljodjelcima predstaviti i Studiju višenamjenskog vrednovanja poljoprivrednog zemljišta koja ima za cilj učiniti održivim gospodarenje poljoprivrednim zemljištem na suvremen način

To uključuje korištenje modernih tehnologija za prikaz resursa, odnosno zemljišta u općini Posušje, prema pogodnostima za korištenje u različitim granama poljoprivredne proizvodnje, navedeno je na Facebook stranici načelnika Bage.
  


Tagovi

Plantaža jabuka Posušje Branko Bago Obitelj Oreč Ekološka proizvodnja Jabuke


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]