Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medvjed u trešnjama
  • 10.06.2017. 12:00

Medvjed obrao trešnje, gostile se i divlje svinje

U pohodu na slatke plodove u Zabiokovlju uništeno je više od pedeset stabala starih od četiri do osam godina, a vlasnik sumnja da su se gozbi pridružile i divlje svinje.

Foto: Bigstockphoto/ovbelov
  • 606
  • 43
  • 0

Umjesto vlasnika, trešnje na lokalitetu Moćni doci u Žeževici - obrao je medvjed! U pohodu na slatke plodove uništeno je više od pedeset stabala starih od četiri do osam godina, a vlasnik sumnja da su se gozbi pridružile i divlje svinje. Procijenjena šteta je i do nekoliko desetaka tisuća kuna.

"Kada sam tog jutra došao u voćnjak, nisam vjerovao svojim očima. Na sve strane razbacane slomljene grane i izgaženi slatki plodovi kojima se bome dobrano osladio", rekao je vlasnik voćnjaka Marko Kalajžić za slobodnudalmaciju.

Prema procjenama tamošnje lovačke udruge, riječ je definitivno o medvjedu, ali i o divljim svinjama koji su zajedničkim snagama uništili ovogodišnji urod trešanja. Pretpostavlja se da se radi o kapitalnom grlu smeđeg medvjeda jer su se polomljene grane nalazile na visini od 2,80 do 3,50 metra. Medvjed se, smatraju, najvjerojatnije spustio s obližnjeg Biokova.

Medvjed u Zabiokovlju nije rijedak slučaj, dodaju, a u potrazi za hranom i mirom dolaze i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Koliko ih ima, zasad nije poznato.

Foto: Bigstockphoto/ovbelov


Izvori

Slobodna Dalmacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]