Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podjela sadnica
  • 26.03.2017. 18:00

Maline za održivi povratak i samozapošljavanje

U okviru programa održivog povratka fondacija "Bauern helfen Bauern" Salzburg-Bratunac izvršila je podjelu plastenika, sadnica malina i sisteme za navodnjavanje za 15 porodica iz Bratunca i Srebrenice.

  • 797
  • 55
  • 0

Fondacija "Bauern helfen Bauern" Salzburg-Bratunac u okviru programa održivog povratka izvršila je podjelu plastenika, sadnica malina i sisteme za navodnjavanje za 15 porodica iz Bratunca i Srebrenice.

Plastenici i sistemi za navodnjavanje uručeni su za 8 porodica. Sadnice maline sorte vilamet dobilo je 7 porodica po 2.000 sadnica i sisteme za navodnjavanje, a shodno radovima u malinjacima biće uručena novčana sredstva za repromaterijale, piše esrebrenica.

Cilj ovog projekta je pomoć održivog povratka i samozapošljavanje kao i podrška razvoja malinarstva i plasteničke proizvodnje.

Za korisnike programa i druge poljoprivrednike iz Srebrenice i Bratunca održano je i predavanje na teme tehnologije proizvodnje maline, plastenička proizvodnja povrća i podsticaji i standardi u poljoprivredi koje su održali stručnjaci iz Regionalne savjetodavne službe Bratunac.

Fondacija "Bauern helfen Bauern" u regiji Birač aktivna je od 2002. godine kroz razne projekte podrške povratku.

Izvor i foto: esrebrenica.ba


Tagovi

Maline Sadnice Podjela Bratunac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.