Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeničko-dobojski kanton
  • 21.11.2017. 13:00

Malinarima povećali novčanu podršku

Vlada Zeničko-dobojskog kantona podržala malinare i povećala iznos novčane podrške proizvođačima sa 0,15 na 0,25 KM.

Foto: Pixabay/Bev
  • 1.061
  • 78
  • 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, vodeći računa o uslovima za proizvodnju maline na području Kantona, broju poljoprivrednih proizvođača i ukupnoj ostvarenoj proizvodnji u 2017. godini, iz Budžeta Kantona u 2017. godini povećala iznos novčane podrške proizvođačima maline sa 0,15 KM na 0,25 KM po kilogramu.

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, Himzo Smajić ističe kako je u toku realizacija podrške iz Budžeta Kantona po Programu poticaja poljoprivrednoj proizvodnji za 2017. godinu.

"Po objavljenom Javnom pozivu za podršku u poljoprivredi za 2017. godinu, u Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ukupno je zaprimljeno 2700 zahtjeva koji ispunjavaju uslove iz Javnog poziva.

Procjenjujemo da će ukupna proizvodnja maline biti oko 4.000 tona, tako da će se iz Budžeta isplatiti oko 1 milion konvertibilnih maraka. Uzimajući u obzir navedene podatke, naš će kanton potvrditi lidersku poziciju u proizvodnji maline na teritoriji Federacije BiH", naglasio je Smajić dodavši da će, kao i u 2016. godini, Ministarstvo voditi računa o blagovremenosti isplate svih poticaja iz Programa utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi za 2017. godini.

Foto: Pixabay/Bev


Tagovi

Novčana podrška Poticaji za maline Subvencija malinara Zeničko-dobojski kanton Malinarstvo Himzo Smajić Cijena maline


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]