Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište voća
  • 30.11.2017. 19:00

Luksuzno upakirano voće postalo svjetski hit

Poklon kutije s voćem u posljednjih nekoliko godina su postale pravi svjetski trend, posebno u Kini.

Foto: Bigstockphoto/tab
  • 489
  • 61
  • 0

Prošlo je vrijeme kada ste u goste išli s kilom banana ili narandži u plastičnoj kesici. Voće više nije samo voće - izvor vitamina, minerala i vlakana. Voće je na tržištu doseglo novi nivo i ovisno o tome kako je pakirano, predstavlja statusni simbol.

Trenutni trend u svijetu je luksuzno pakirano voće u poklon kutijama, a što se posebno moglo vidjeti u Kini, na sajamskoj manifestaciji Mac Fruit Attraction, održanoj 23. novembra. Ondje je čak 75% proizvođača i trgovaca u asortimanu imalo u ponudi poklon kutije s voćem.

Za srednje visoku klasu

Renzo Piraccini, predsjednik manifestacije (koja šeta po cijelom svijetu) posvećen je ovom fenomenu već nekoliko godina, navodi freshplaza.

"Lijepa je gesta dati na poklon ovakvu kutiju. Naravno, to su prilično skupi proizvodi, ovisno o vrsti pakiranja", kaže Piraccini pojasnivši kako se radi o proizvodu za srednje visoku društvenu klasu koja je u porastu u Kini. Iako nisu većina, govorimo o milijunima ljudi.

Poput bombonijera

Neka od pakiranja izgledale su zaista spektakularno. Primjerice, jagode pakirane poput čokoladnih bombona u podložak od pjenaste gume. Naravno, ovakvo voće mora biti u savršeno zdravom stanju.

Ima luksuznih, i manje luksuznih pakiranja

"Ne vjerujem da će se ovaj trend skoro pojaviti u Italiji, ali je dar u vidu visokokvalitetnog voća uvijek dobro došao. Možda bi ovu ideju netko mogao iskoristiti kao dobru alternativu tradicionalnoj ambalaži", zaključio je Piraccini.

Zanimljivo je kako se i u internetskim trgovinama mogu kupiti poklon kutije za voće u koje samo trebate spakirati ono što ste kupili. Naravno, uz malo kreativnosti, koju kutiju za cipele i ukrasni papir, mogli biste ih i sami izraditi za nadolazeće blagdane.

Foto: Bigstockphoto/tab62 Facebook/Renzo Piraccini


Tagovi

Renzo Piraccini Tržište voća Voće u kutiji


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]