Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podjela jagoda
  • 09.06.2018. 08:00

Dalibor Jović podijelio 300 kg jagoda sumještanima uz uvjet da ih sami uberu

Jović kaže da se radilo o jagodama malo sitnijih plodova koje su također mogli pobrati i prodati, po nižoj cijeni, ali ih je odlučio pokloniti, bilo za jesti, džem ili liker.

Foto: Facebook/Plantaže Jović
  • 828
  • 59
  • 0

Dalibor Jović, proizvođač jagoda iz Gomjenice kod Prijedora protekle je sedmice svojim sumještanima podijelio gotovo 300 kilograma jagoda. Sve je krenulo kada je na FB profili Plantaže Jović napisao "Poštovani ljubitelji jagode, i vi koji niste u mogućnosti sebi da priuštite ovu voćnu poslasticu, obavještavamo Vas da od sutra na našoj plantaži u Gomjenici možete sebi da uberete besplatno jagode u neograničenim količinama." Dakle, jedini je uvjet bio da si ljudi jagode naberu sami. 

Jović kaže da se radilo o jagodama malo sitnijih plodova koje su također mogli pobrati i prodati, po nižoj cijeni, ali ih je odlučio pokloniti, bilo za jesti, džem ili liker. 

"Nama je sezona bila dobra, jagoda je odlično rodila pa je i to jedan od razloga zbog kojih sam htio počastiti Prijedorčane", kazao je Jović, na čijoj je plantaži nakon što se vijest proširila, bila poprilična gužva, navodi Avaz

Na plantažu se dolazilo i porodično, a sve je trajalo dok se jagoda s ove plantaže nije potpuno obrala.

"Slučajno sam vidio oglas na internetu. Zvao sam odmah Dalibora, koji mi je potvrdio da je to tačno i pozvao me je da dođem na branje. Dobro je za one koji sebi ne mogu priuštiti jagode, pogotovo veće količine", kazao je Nikola Pećanac i pohvalio Jovićeve jagode, rekavši da su ekstra kvaliteta.

 


Tagovi

Dalibor Jović Plantaže Jović Podjela jagoda


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.