Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BerryFarm800
  • 13.05.2017. 10:00

BerryFarm800: Kraj uvoza jagoda za Rusiju?

Ruska tvrtka Fibonacci predstavila je inovativan proizvod u poljoprivredi - automatiziranu vertikalnu farmu BerryFarm800, koja omogućuje cijelogodišnju berbu jagoda.

Foto: bigstockphoto.com, hug
  • 1.338
  • 95
  • 0

Sada je moguće uzgajati jagode cijele godine diljem Rusije, od Kaliningrada do Yakutie, a moguće je i brati jagode čak šest puta na godinu, javlja freshplaza.

Ruska tvrtka Fibonacci predstavila je inovativan proizvod u poljoprivredi - automatiziranu vertikalnu farmu BerryFarm800, koja omogućuje cijelogodišnju berbu jagoda.

15 tona jagoda mjesečno

BerryFarm800 stvara uvjete berbe jagoda čak i tijekom zime. 800 sekcija ove poljoprivredne farme sa prostorom za 76,800 grmova jagode, stvara prinos od 15 tona jagoda mjesečno.

Upravljanje farmom ne zahtijeva neko specifično predznanje ili puno osoblja. Za kontrolu BerryFarm800 potrebno je pet osoba jer svi su procesi automatizirani. Kontrola na daljinsko upravljanje moguća je zahvaljujući programu razvijenom specifično za ovu vertikalnu farmu.

Nije potreban plastenik

Još jedna prednost ovog sustava je ta što za uzgoj nije potreban plastenik. BerryFarm800 može funkcionirati u bilo kojem komercijalnom prostoru: skladištu, proizvodnim halama itd. Farma je potpuno neovisna o klimatskim uvjetima, a instalacija i pokretanje kompletne proizvodnje traje svega dva mjeseca od trenutka narudžbe.

Ovaj ruski proizvod nema konkurencije na tržištu, a mogao bi uvelike utjecati na proizvodnju hrane u Rusiji. Uvoz jagoda bi tako postao potpuno nepotreban. Ekonomski je privlačan mnogim potrošačima jagoda, može se isporučiti u bilo koju zemlju za privatni ili komercijalni uzgoj jagoda.

Foto: bigstockphoto.com, hug


Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Jagode Rusija Fibonacci BerryFarm800


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁