Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vina Keža
  • 08.03.2017. 18:00

Žilavka, Plavac i Blatina okićeni medaljama

Vina Keža iz Ljubuškog na ovogodišnjoj su Dionizijani osvojila dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.

Foto: facebook/Ž Keža Vinarija
  • 592
  • 20
  • 0

Vina Keža iz Ljubuškog, s ovogodišnje su se 22. Dionizijane, međunarodnog sajma vina u sklopu sajma GAST u Splitu u Hrvatskoj, vratila s priznanjima kvalitete od dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom.

Među bijelim vinima zlatnu medalju osvojila je Žilavka Ž Premium Keža, berba 2016., koju su samo dva boda dijelila od šampiona dok je najveće iznenađenje zlatna medalja dodijeljena za sortu Plavac Mali Ž Premium Keža, berba 2013., vino koje je osvojilo jednak broj bodova kao i ostale dvije hrvatske vinarije koje su nastupile s istoimenom sortom, piše radisici.ba

Time je, dodaju, razbijeno ustaljeno uvjerenje kako se Plavac Mali može uspješno uzgojiti gotovo isključivo u vinogradarskoj podregiji srednje i južne Dalmacije. Unatoč kratkom razdoblju dozrijevanja, ova sorta uzgajana u vinogradima Keža u Ljubuškom, koji je položajem na međi kontinentalne i mediteranske klime, mjestu s iznimnim uvjetima za izuzetna vina, uz primjerenu tehnologiju uzgoja i prerade i prihvaćanje suvremenih tehnoloških rješenja u vinifikaciji, ovim priznanjem zasigurno postaje hercegovački debitant!

Uz Plavac Mali, u kategoriji crvenih vina srebrnu medalju osvojila je i Blatina Ž Premium Keža, berba 2015.

"Medalje koje nosimo iz Splita posebno su nam važne s obzirom da je sajam GAST najveće okupljanje svih gospodarstvenika. Ova priznanja veliki su nam poticaj za još jači iskorak prema domaćem i inozemnom tržištu", poručili su iz Vinarije Keža.

Foto: facebook/Ž Keža Vinarija


Tagovi

Vinarija Keža Medalje Kvaliteta Plavac Žilavka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.