Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podrum Vukoje
  • 19.08.2018. 18:00

U "Noći crvenih vina" prikazali hercegovačku vinsku bajku

U Vili "Pergoli" trebinjskog "Podruma Vukoje" je priređena "Noć crvenih vina", gdje su domaći i strani novinari degustirali paletu različitih crvenih vina, uz specijalitete čuvenog majstora kuhinje iz Sarajeva Nihada Mamaledžije.

Foto: Facebook/Radovan Vukoje
  • 1.639
  • 90
  • 0

Uoči "Drugog salona žilavke", jedinstvene manifestacije u čast kraljice hercegovačkih bijelih vina - žilavke na kojem se predstavilo 16 proizvodjača sa vrhunskim vinima, u Vili "Pergoli" trebinjskog "Podruma Vukoje" je priređena "Noć crvenih vina", gdje su domaći i strani novinari degustirali paletu različitih crvenih vina, uz specijalitete čuvenog majstora kuhinje iz Sarajeva Nihada Mamaledžije.

Oni su, zajedno sa somelijerima i učesnicima salona uoči same manifestacije u čast žilavke, posjetili i Vukojevu destileriju i uljaru, koja je još u izgradnji i koja predstavlja veliku i značajnu, višemilionsku investiciju "Podruma Vukoje".

Hrana sljubljena s hercegovačkim vinima

"Htjeli smo da prikažemo da, osim autohtone sorte žilavke koja se ovdje uzgaja godinama, imamo ozbiljne adute i u crvenim vinima i da hercegovačku vinsku bajku, zajedno sa našim jelima, zaokružimo na pravi način", kazao je u Vili "Pergoli" Radovan Vukoje, direktor "Podruma Vukoje", pišu Nezavisne.

Onu hranu koja se, kako je i sam rekao, sljubila sa hercegovačkim vinima, pripremio je Nihad Mamaledžija, od sira, do jagnjetine, preko kolača sa suvim grožđem. Darel Džozef, vinski novinar i međunarodni ocjenjivač na vinskim takmičenjima, specijalizovan za istočnoevropska i zapadnoevropska vina, ocijenio je hercegovačka vina izvanrednim, sa naročitim voćnim ukusom.


Izvori

Nezavisne novine


Tagovi

Drugi salon žilavke Crveno vino Podrum Vukoje

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]