Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadnja vinograda
  • 17.05.2018. 12:30

U duvanjskom kraju niču vinogradi, posađena četiri, planiraju i peti

U Poljicima iznad Mrkodola na parceli od 3.000 kvadrata ovih je dana posađeno 300 sadnica Pinota i 1.500 Traminca.

Foto: Pixabay/Didgeman
  • 1.314
  • 58
  • 0

Poznato je da se na području Tomislavgrada uzgaja vinova loza i proizvodi vrhunsko vino, a iz duvanjskih vinograda zadnjih je nekoliko godina sve poznatija kvaliteta vina. Vinari poput Marka Bakovića iz Mokronoga mogu se pohvaliti i visokim priznanjima za kvalitetu svoga vina. 

Upravo je Baković zaslužan za sve veći broj zasađenih vinograda u duvanjskom kraju, a ovih se dana u bukovačkoj župi sadi čak peti po redu, navodi Tomislav City

"U Poljicima iznad Mrkodola na parceli od 3.000 kvadrata ovih je dana posađeno 300 sadnica Pinota i 1.500 Traminca. Ovo je inače četvrti vinograd u toj župi, a ovoga tjedna u Bukovici se planira i peti vinograd", rekao je Ante Topčić Top vlasnik četvrtog, najvećeg i do sada na najvišoj nadmorskoj visini zasađenog vinograda u ovoj župi.

"Moja parcela je poprilično dobra, jedino me malo zabrinjava činjenica da se nalazi na 1.045 m nadmorske visine. Upravo zbog toga vinograd namjeravam zaštititi visokim zidom", rekao je Top kojega je na ovaj pothvat ohrabrio Baković iz Mokronoga.

"Marko nam je svojim savjetima svima pri ruci. On je probio led, već ima dobro znanje, bogato iskustvo i poprilično je uspješan s ovim što radi. A svi se mi družimo, izmjenjujemo iskustva pa što bude, bude", veselo je priznao Top, poznati duvanjski poduzetnik i ljubitelj životinja kojemu je uzgoj vinove loze tek novi, zanimljiv hobi.


Tagovi

Duvanjski kraj Pinot Traminac Poljice Bukovica Ante Topčić Marko Baković Sadnja vinograda


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]