Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hercegovina
  • 16.09.2017. 09:00

Manje grožđa - manje vina, ali kvalitetnog

Na manji urod grožđa utjecali su loši vremenski uvjeti koji su zabilježeni u ovoj godini.

Foto: Agroklub.ba
  • 211
  • 9
  • 0

U hercegovačkim vinogradima u tijeku je berba grožđa. Grožđa ima manje nego prijašnjih godina, ali je izvrsne kvalitete.

Na manji urod grožđa utjecali su loši vremenski uvjeti koji su zabilježeni u ovoj godini. Najprije je štetu nanio veliki led, a potom tuča. Nakon toga uslijedilo je vrlo sušno ljeto.

''Kakva je godina bila, dobro je dok se ima ubrati koji grozd. Vina će biti manje, ali će biti jednako dobre kvalitete kao i prijašnjih godina'', mišljenja su vinari.

Prve prognoze strašnog ledenog vala su govorile kako će biti čudo ako se i ubere koji grozd.

Podsjećamo iz Gospodarske komore Federacije Irina Lasić je za naš portal rekla kako je šteta nanijeta na gotovo svima vinogradima.

"Prema riječima struke štete na vinogradima u Hercegovini od mraza neće biti vidljive samo ove godine, nego i iduće dvije - tri godine", rekla je Lasić ranije za Agroklub te pojasnila kako su štete u tom sektoru ogromne.

"Jedini vinograd koji je prošao s mini štetama je "Catena" Ljubuški. Ostali su imali od 50% do 100% štete prema informacijama s terena od strane angažiranih stručnjaka i neovisnih vještaka", rekla je Lasić tada.

Foto: Agroklub.ba


Tagovi

Vinograd Hercegovina Vino BiH


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]