AgroKlub.ba

\

Vinogradarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Vinogradarstvo » Kreativni ste? Dajte ime novim vinima iz Žepča!

Kreativni ste? Dajte ime novim vinima iz Žepča!

Vinarija Povratak

Kreativni ste? Dajte ime novim vinima iz Žepča!

Datum: 18.11.2016. 16:00

Kategorija:

Vinogradarstvo

Vinarija Povratak poziva sve zainteresirane da daju prijedloge naziva njihovih novih vina.

Na tržištu idućega proljeća naći će se nova vina Vinarije Povratak iz Žepča. Kako će se zvati ta vina, možete odlučiti i vi! Naime, Vinarija Povratak je pozvala sve zainteresirane da iznesu prijedloge naziva njihovih novih vina.

"Štovani, u želji da se naša suradnja u potpunosti ujedini sa vašim željama i razmišljanjima, nudimo vam mogućnost suradnje i iznošenja prijedloga naziva naših novih vina koja će se naći na tržistu idućeg proljeća. Radi se o sljedećim vinima: Cabernet, Merlot, Palava, Mùller Thurgau i Pinot Sivi. Prijedlozi koji budu najbolje odabrani i obrazloženi bit će i adekvatno nagrađeni", navode na facebook stranici.

Svoje prijedloge možete ostaviti u komentaru, inboxu ili na mail. Info@povratak.biz

Podsjećamo, vinogradari u Žepču ove su jeseni imali prvu ozbiljniju berbu grožđa. Naime, ovo je treća godina projekta sadnje vinograda u srednjoj Bosni. Trenutno je u žepačkoj regiji posađeno oko 20 hektara vinove loze odnosno oko 50-tak tisuća trsova.

Svoje prve vinograde Vinarija Povratak je zasadila u 2014. godini, a od 2015. godine imaju prve vinogradare, koji su u projektu vidjeli perspektivu. S ovom godinom imaju 11 privatnih vinograda, a njihovi vlasnici su okupljeni u vinogradarsku zadrugu "Vitis". U planu je proširenje vinograda te, naravno, plasiranje vina na svjetska tržišta i stvaranje branda žepačko vino.

Foto: Facebook/Vinarija Povratak

Broj pregleda članka: 1662; Uspješnost članka: 149.1

Tagovi: Žepče, Vinarija Povratak, Nova vina, Nazivi vina

Ključne riječi članka: kreativni, ste, dajte, ime, novim, vinima, iz, zepca, vinograda, povratak


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!