Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska prijevara
  • 11.08.2017. 20:00

Jeftinim vinima punili butelje i skupo ih prodavali

Jedna od najvećih francuskih vinskih tvrtki Raphaël Michel optužena je za prijevaru odnosno da je jeftiniim vinom punila butelje i prodavala ih kao skupa, zaštićena vina, Côtes du Rhône i Châteauneuf-du-Pape.

Foto: Bigstockphoto/Magryt
  • 345
  • 20
  • 0

Preko 40 miliona boca francuskog vina moglo bi biti lažno. Naime, jedna od najvećih francuskih vinskih tvrtki Raphaël Michel optužena je za prijevaru odnosno da je jeftiniim vinom punila butelje i prodavala ih kao skupa, zaštićena vina, Côtes du Rhône i Châteauneuf-du-Pape.

Prodavali su ih po 20 funti po boci, a neke i za 100 funti, piše thesun.co.uk. Vjeruje se, navode kako prijevara traje od 2013. godine, a otkrivena je lani nakon što su francuski carinski službenici primijetili problem tijekom rutinske revizije.

Predsjednik tvrtke Raphaël Michel, Guillaume Ryckwaert, 39, uhićen je u Francuskoj i sada se suočava sa optužbama za prijevaru

Strahuje se da je više od 100.000 litara vina na francuskom tržištu lažno označeno i da neki mogu biti u prodaji u Velikoj Britaniji. Naime, optužena tvrka lani je prijavila prihod od 70 miliona funti, a Velika Britanija je jedno od najvećih izvoznih tržišta tvrtke.

Foto: Bigstockphoto/Magryt


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas