Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvizicija
  • 01.09.2016. 14:00

Investitori iz Dubaija kupili vinariju Hepok

Novi vlasnik mostarskog "Hepoka" za 4,2 miliona KM postalo je društvo za ulaganje u poljoprivredu "Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo.

Foto: Mostar Bosnia and Herzegovina ALL/Facebook
  • 439
  • 19
  • 0

Čak 94,8 posto dionica mostarske vinarije "Hepok" putem vanberzanske transakcije kupili su investitori iz Dubaija. Tako je novi vlasnik mostarskog "Hepoka" postalo društvo za ulaganje u poljoprivredu "Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo, piše klix.ba.

Ukupna vrijednost transakcije iznosila je 4,2 miliona KM. "Hepok" je vlasnik vinograda na kojem je u proteklom periodu kultivirano oko 550 ha površine, od kojih je vinograd Željuša poznat kao najveći vinograd u BiH, ali i šire, na kojem je u proteklom periodu kultivirano je oko 400 ha novih nasada. Osim pomenutog, "Hepokovo" bogatstvo vinovom lozom čini još jedan vinograd u blizini naselja Blagaj, a to je Vinograd Kosor, ukupne površine od 100 ha.

"Zeraa Agriculture Investment" je kompanija čiju su vlasnici iz Dubaija, a njihova prva akvizicija u BiH bio je brčanski Bosnaplod koji su za 6 miliona KM kupili 2015. godine.

Foto: Mostar Bosnia and Herzegovina ALL/Facebook


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas