AgroKlub.ba

\

Vinogradarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Vinogradarstvo » Hercegovačka vina utrla put na švedsko tržište

Hercegovačka vina utrla put na švedsko tržište

Promocija vina

Hercegovačka vina utrla put na švedsko tržište

Datum: 24.11.2016. 08:00

Kategorija:

Vinogradarstvo

Ambasada Bosne i Hercegovine organizirala je u Stockholmu prezentaciju i promociju turističkih potencijala Hercegovine i hercegovačkih vina.

Hercegovačka vina otvorila su si put na švedsko tržište. Naime, Ambasada Bosne i Hercegovine organizirala je u Stockholmu prezentaciju i promociju turističkih potencijala Hercegovine i hercegovačkih vina.

Na prezentaciji je sudjelovalo čak deset vinarija čija kvalitetna vina su itekako poznata van granica BiH: "Vinarija Čitluk" Čitluk, "Vina Zadro", "Vinarija Keža Catena", "Vinogradi Nuić", "Podrumi Andrija", "Vinarija AG Međugorje", "Podrum Ostojić Monaco 2000", "Hepok - Mostar", "Vinski Podrum Anđelić Komrad" i "Podrumi Manastira Tvrdo".

Interes i odziv švedskih turističkih agencija, uvoznika i medija je bio velik što pokazuje učešće 13 putničkih agencija i tour operatora iz Stockholma i srednje Švedske, pet novinskih kuća specijaliziranih za teme o putovanjima, 11 preduzeća koja se bave uvozom vina i jednako toliko medija koji prate gastronomske trendove.

Prezentaciju je otvorila ambasadorica Vesna Ćužić uvodnim informacijama o tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnji vina u Hercegovini i postignutim rezultatima u kvalitetu i kvantitetu vinarija koje su se predstavile.

Foto: mvp.gov.ba

Broj pregleda članka: 176; Uspješnost članka: 10.8

Tagovi: Promocija, Švedska, Hercegovačka vina, Stockholm, Ambasada BiH

Ključne riječi članka: hercegovacka, vina, utrla, put, na, svedsko, trziste, vinarija


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!