Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sabatina 2017
  • 06.11.2017. 13:00

Čak 49 zlatnih vina na 27. Sabatini!

Organizator Sabatine je nakon svečanog otvorenja na kojem su dodijeljena osobna i kolektivna priznanja za razvoj vinarstva i vinogradarstva, u ozračju proslave djelovanja Zadružnog saveza Dalmacije, najboljim vinogradarima i vinarima podijelio priznanja za otvorena i mlada vina.

Foto: Roberta Kljenak
  • 141
  • 9
  • 0

Šibensko-kninska županija (Hrvatska) bila je domaćin ovogodišnjeg 27. međunarodnog susreta vinogradara i vinara, Sabatina koji je održan od 2. do 5. novembra u primoštenskom Adriatiq Hotelu Zora.

Organizator Sabatine je nakon svečanog otvorenja na kojem su dodijeljena osobna i kolektivna priznanja za razvoj vinarstva i vinogradarstva, u ozračju proslave djelovanja Zadružnog saveza Dalmacije, najboljim vinogradarima i vinarima podijelio priznanja za otvorena i mlada vina.

Lordan Ljubenkov je, uoči samog otvorenja ove večeri, ponosno istaknuo kako je prije nekoliko godina Želimir Bašić pokrenuo natjecanje u ovoj kategoriji.

Tko su dobitnici priznanja za razvoj vinarstva u Hrvatskoj?

"Vinogradari i vinari, drago nam je što prepoznajete Sabatinu kao svoju. Iz tog smo vas razloga odlučili nagraditi podjelom priznanja na dvije večeri. Bitno je, stoga, naglasiti da smo imali u ovoj kategoriji pristiglih 124 uzoraka, kada govorimo o otvorenim vinima, od čega je zlatnih čak 49, što su dobri rezultati koji pokazuju da je ovo odlična godina. Moramo priznati da su nas ta nas vina iznenadila svojom kvalitetom. Govorimo li o mladim vinima, tada govorimo o 96 njih, od čega ih je 47 u kategoriji zlatnih, što su, također, dobri rezultati. Na kraju sveg navedenog, postavlja se zaključak da ćemo mi na ovoj večeri, uz podršku sudionika, kao i svih nazočnih, odati priznanje našim vinogradarima koji to zaslužuju."

Nagrađena i otvorena mlada vina na Sabatini 2017.

Nakon ceremonije uvodnih riječi, uslijedilo je proglašenje najboljih otvorenih i mladih vina te dodjela diploma i pehara onima koji su to svojim vinima najviše zaslužili.

Stoga su, nagrađena otvorena i mlada vina:

  • Najbolje otvoreno bijelo vino: Žilavka 2016.; Zdenko Milas iz Ljubuškog, na kojeg je ponosna cijela Bosna i Hercegovina
  • Najbolje otvoreno crno vino: Žilavka 2016.; Zdenko Milas; Ljubuški, Bosna i Hercegovina
  • Najbolje otvoreno crno vino: Cabernet Sauvignon 2015.; KER - VIN, VL. Glavić Tomislav iz Nadina
  • Najbolje mlado bijelo vino: GRK 2017.; OPG Milan Pecotić; Smokvica, otok Korčula
  • Najbolje mlado crno vino: Syrah 2017.; PZ maslina i vino; Polača

Foto: Roberta Kljenak


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju!


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/